12756745wEFE. La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, va proposar ahir diumenge  “un nou PPCV“, que tanca una etapa “difícil” i inicia una “il·lusionant”, al costat d’un equip que ha aconseguit un suport del 94,49%, i on Eva Ortiz torna a ser la seua mà dreta, però com a secretària i no com a coordinadora.

El PPCV ha celebrat al Palau de Congressos de València  este cap de setmana el seu XIV congrés, que ha sigut clusurat pel president del partit, Mariano Rajoy, a qui Bonig ha arribat ja escollida com a presidenta -en les primàries que es van celebrar el 13 de març – i en el qual es votat a l’adreça que l’acompanyarà.

Bonig, qui al juliol de 2015 va substituir a Alberto Fabra al capdavant del partit després de la pèrdua de la Generalitat a les eleccions autonòmiques, ha donat per tancada una etapa que ha qualificat de “complicada”, i fins i tot ha demanat “per última vegada perdó” als valencians pels errors i per la corrupció en el partit.

Per al nou camí que avui pretén iniciar el PPCV, amb la vista posada en tornar a governar en 2019, Bonig ha demanat deixar enrere “el pitjor” del passat i recordar “només el bo”, i ha proposat un projecte centrat en la redefinició identitària i l’acció política, l’ètica política, i en la participació de la militància.

Bonig s’ha mostrat convençuda que ha començat “el temps de descompte” per a l’actual Consell i ha sostingut que el PPCV “és un partit de govern que transitòriament està a l’oposició”, mentre que el PSPV, Compromís i Podemos són “partits d’oposició que transitòriament i temporalment són al Govern “.

La presència del PP nacional ha anat a càrrec de la secretària general, María Dolores de Cospedal, qui ha destacat la valentia i la seguretat de Bonig en les seues conviccions, i ha augurat que serà la pròxima presidenta de la Generalitat, per ser “la millor “, i li tocarà” posar seny “al” desastre “que deixarà l’actual Consell.

Durant la sessió no han faltat les al·lusions a l’exalcaldessa de València morta al novembre Rita Barberá, de qui Bonig ha dit que va ser “crucial” en la transformació de la ciutat i del centredreta polític espanyol, i per això s’ha reconegut el seu llegat polític en la ponència política del congrés.

Bonig demana a Rajoy justícia amb la Comunitat

En la clausura del catorzè Congrés regional del PPCV, en la qual participa el president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, Bonig li ha recordat que aquesta terra li va donar en les últimes eleccions nacionals 917.898 vots, que l’han portat a la Presidència del Govern.

Ha assegurat que la Comunitat Valenciana, que sempre ha estat “lleial i solidària” amb Espanya, necessita “finançament, aigua i inversions”, però ha tranquil·litzat Rajoy, a dir-li que no anava a treure-li “la carta als Reis Mags”, sinó a demanar-li “justícia amb aquesta terra”. “Cada euro que s’inverteix aquí el tornem amb escreix en benefici dels valencians però, sobretot, dels espanyols”, ha destacat la líder regional del PP.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment