IMG_1492 RLa corporació municipal va aprovar durant el ple ordinari del mes d’abril celebrat ahir dilluns la creació d’un Servei d’Orientació i Acompanyament a les persones i famílies que són amenaçades per les entitats bancàries amb el desnonament per no poder pagar i fer front a les seues hipoteques com conseqüència de la crisi econòmica.

Durant esta última legislatura (els últims dos anys apróximadamente) hi ha hagut 15 casos de desnonaments a Bétera, és a dir, 15 familíes s’han vist obligades a abandonar les seues cases a Bétera, per la qual cosa, tal com va explicar la regidora de Serveis Socials “cal crear aquest servei d’assessorament i acompanyament per ajudar les famílies a trobar una eixida”.

El servei l’oferiran els treballadors de l’Ajuntament de Bétera amb la formació jurídica necessària pel que no serà necessari crear una nova partida pressupostària per a sufragar el servei.

Tal com va explicar Raquel Puig, “s’ha estudiat el model d’Albal on aquest servei porta funcionant molt de temps i molt bé” i l’objectiu és “assessorar les famílies segons el seu cas i acompanyar-los a les entitats financeres, al jutjat, etc” .

La iniciativa va contar amb el beneplàcit de tots els grups polítics. La pròpia alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, va recordar que “desgraciadament les xifres de l’atur no van lligades a les desnonaments, ja que hi ha gent amb treball el sou és insuficient per fer front a les despeses”.

Durant el torn del públic Luis Poveda, Coordinador d’EUPV Bétera, va aplaudir la mesura i va destacar la necessitat d’acompanyar a les famílies a negociar la dació en pagament de la vivenda.

? Vídeo del debat sobre l’aprovació de la creació del Servei d’Orientació i Acompanyament ?

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment