IMG_1483 RA més del nou servei d’Orientació i Acompanyament a les persones i famílies afectades pels desnonaments, el ple ordinari celebrat dilluns va aprovar moltes altres qüestions de caràcter social com una moció presentada per Compromís en la que s’insta el Govern d’Espanya a complir el marcat en la Carta Social Europea, com ara que cada unitat familiar tinga uns ingressos mínims.

En el text també es demana al govern de Madrid que ratifique la Carta Social Europea, signada a l’any 2000 i que, dèsset anys després, encara no ha estat ratificada per l’executiu espanyol.

Tots els grups polítics van votar a favor d’aquesta moció excepte el regidor no adscrit, Pedro Gallén, qui va optar per l’abstenció en considerar “una falta de respecte” que Compromís li haguera enviat el text només en valencià.

El portaveu del PSPV, Fernando Cantarino, van voler recordar-li a Gallén que a la Comunitat Valenciana hi ha dos llengües oficials: el valencià i el castellà; y la Alcaldessa de Bétera, Critina Alemany, el va animar a “esforçar-se una miqueta” per entendre el valencià que és una llengua romànica com ho és el castellà.

Bastant més molest es va mostrar el portaveu de Compromís, Enric Álvarez, que va qualificar de “lamentable” que Gallén s’abstingués “en un tema tan important per als treballadors d’aquest país”.

Pero Pedro Gallén no va fer cas i va optar per l’abstenció en aquesta moció de caràcter social aconseguint, un ple més, ser el protagonista de la vesprada.

Per majoria absoluta es va aprovar la moció del PP d’adherir-se a la xarxa internacional d’Alcaldes per la Pau, “una entitat que treballa per la pau duradora al món i l’abolició de les armes nuclears”, tal i com va explicar la portaveu dels populars, Elia Verdevío. En aquest cas va ser el regidor d’Asamblea Bétera Ciudadana qui es va abstenir per no incloure un punt sobre el desarmament nuclear que la formació havia demanat afegir al PP.

? A continuació podeu veure un resum del debat generat arran de la moció ?

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment