12764481wEFE. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha titllat d’ “indignants,’ made in Rajoy ‘” els pressupostos generals de l’Estat previstos per a 2017, uns comptes que, ha dit, situen la Valenciana c.

Segons consta en el projecte de llei dels PGE, la Comunitat Valenciana és la segona autonomia on més baixa la inversió estatal del sector públic en 2017 respecte a l’exercici anterior, en un 32,98%, i rebrà 589.180.000 d’euros davant als 879,23 de 2016.

Puig ha assenyalat, en unes declaracions remeses per la Generalitat després de conèixer les primeres xifres dels Pressupostos, que durant els anys en què ha governat Mariano Rajoy, a la Comunitat Valenciana s’ha invertit el 5%, quan “ens correspondria com a mínim el 11%. s’ha invertit la meitat del que ens correspondria “.

Però aquest any, ha afegit, “ha fet un pas més enllà i ens ha situat com la comunitat autònoma amb menys inversió per habitant”, ha denunciat. Segons la seUa opinió, això exigeix una “resposta” per part dels grups parlamentaris, ja que hi ha “d’aconseguir, com a mínim, que aquest 5 es passe al 11% a través de l’esmenes corresponents” i per això, ha dit, ha demanat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, “que es posi al costat dels valencians”.

“Ja sabem ara perfectament per què el senyor Rajoy no va dir res el diumenge -en un acte del PPCV a València- com si havia dit a Catalunya. Allà va dir: Catalunya 4.000 (milions en inversions), Comunitat Valenciana zero”, ha afirmat.

Segons Ximo Puig, “això no pot continuar” i ha destacat que si es mira la relació del que ha estat la inversió entre la Comunitat Valenciana i Galícia “és molt més indignant”.
“A la Comunitat Valenciana s’ha invertit el 5% en aquests cinc anys quan tenim el 11% de la població, ia Galícia s’ha invertit el 15,6% quan tenen el 5,8% de població”, ha denunciat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment