catxirulo 3La platja de la Malva-rosa de València acollirà els pròxims dies 22 i 23 d’abril el XX Festival Internacional del Vent ‘Ciutat de València’, una de les cites esportius i lúdiques de major colorit, en la qual el cel s’omplirà de “catxirulos i espectacularitat “, i de les que se celebren a la ciutat amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal.

La presidenta de la Fundació Municipal d’Esports i regidora d’Esports, Maite Girau, ha presentat la convocatòria costat de José Royo, representant de l’Associació El Catxirulo, segons ha informat l’Ajuntament de València.

Són ja 20 les edicions d’aquest Festival Internacional del Vent ‘Ciutat de València’, que omplirà de milotxes el cel de la platja de la Malva-rosa durant dues jornades, en les quals es preveu una àmplia participació de pilots, al costat de nombrosos visitants, tant valencians com a turistes, que gaudiran al costat del camp d’exhibició i el de competició.

En total, seran més de 150 els pilots de milotxes arribats de tot Europa, i hi ha programades més de 75 exhibicions (entre individuals i per equips), a més de la zona de les “gegantines cometes estàtiques” (fins a 30 metres d’envergadura), que fan d’aquesta cita “una referència anual a nivell internacional”, han indicat.

Aquesta XX edició inclourà activitats com exhibicions de catxirulos de quatre fils, jardins de vent, equips de vol, vols per parelles, i tallers per als més xicotets. A més, se celebrarà la XXV edició de la convocatòria titulada ‘L’infant d’Empinar el Catxirulo’, un concurs de construcció i vol del catxirulo tradicional valencià. En total, s’elevaran a l’aire valencià més de 800 quilos de material en estels.

Les persones interessades a participar en el concurs de construcció i vol del catxirulo tradicional valencià poden formalitzar la seua inscripció al correu info@festivaldelviento.org fins al divendres 21 d’abril, així com en la pròpia zona del Festival dissabte 22 fins a les 14.00 hores .

Així mateix, el consistori ha precisat que les exhibicions són en directe i depenent del vent, de manera que no hi ha un horari per a cada exhibició.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment