12782755wEFE. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat hui “el coratge” de Carme Chacón, “una gran amiga” a la qual trobarà “molt a faltar” i que segons la seua opinió és “una de les polítiques més rellevants que ha tingut Espanya en els últims decennis”.

En declaracions als mitjans abans de participar en una reunió per al Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, ha dit que és “un dia dur” per a ell, per al socialisme i per al conjunt de la societat espanyola, “i per tota la gent de bé “.

Puig, que es traslladarà en les pròximes hores a la capella ardent instal·lada a la seu socialista del carrer Ferraz, després de la mort de l’exministra de Defensa, ha dit no sentir-se amb forces per fer una valoració “més enllà de l’estrictament personal” de la mort de Chacón.

D’ella ha dit també que va ser una persona “d’un coratge extraordinari, que des de ben petita va haver de combatre per viure”, i que des de jove va aprendre que “res s’aconseguia sense esforç”.

“Ella sempre va donar la cara i va estar aquí intentant superar, i va superar moltes vegades, aquest handicap que significava una malaltia congènita”, ha destacat el també líder dels socialistes valencians.

Així mateix, era “una persona absolutament compromesa amb les causes justa del món, de les dones i dels més febles, i també de com Catalunya s’havia de inserir a Espanya”.
“Tenia moltes coincidències amb ella en tot el que significava el sentit del federalisme i de la nostra cultura”, segons Puig.

En termes polítics, la darrera xerrada que va fer Chacón relacionada amb el PSOE va ser a València, a la convenció d’idees que el PSPV va organitzar al febrer, on va impartir una conferència “extraordinària”, segons l’opinió de Puig, sobre els efectes de l’arribada de Donald Trump a la presidència dels Estats Units. “Era una persona absolutament combativa, que va estar donant suport a Hillary (Clinton) perquè tenia una relació professional i acadèmica a Miami”, ha afegit.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment