12786836wEFE. El tercer batalló de la Unitat Militar d’Emergències (UME), amb seu a Bétera i que intervé en la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, ha incorporat nous vehicles tot terreny i de comunicacions, dos drons i equipacions per millorar les seues actuacions.

Es tracta concretament de set vehicles Volkswagen tot camí, que substitueixen als Aníbal de l’Exèrcit de Terra, equipacions de gual per a intervenció en inundacions, uniformitat per tempestes hivernals, equips de rescat caní tant per a la recerca de ferits greus com de víctimes mortals, una embarcació per a aigües interiors, un autocar i un nou vehicle de transmissió.

En la presentació del nou material de la UME, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha manifestat que quan intervé esta unitat militar “és com el paracetamol, que dóna molta tranquil·litat i confiança per la seua gran capacitat i mitjans” .

El tercer batalló de la UME, dels cinc que hi ha a Espanya, ha intervingut en el 28 per cent de les 376 actuacions que ha desenvolupat la Unitat Militar d’Emergències des de la seua creació fa deu anys, i el 80 per cent ha estat en casos d’incendis.

El tinent coronel Javier Moreno, responsable del batalló, ha detallat que els 515 militars al seu comandament porten un mes d’ensinistrament per a la intervenció en incendis forestals i en la interfície urbana forestal.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment