fons coperacio camp de turiaLa Diputació de València ha posat en marxa la seua maquinària per adherir-se al decret aprovat aquest divendres a la Generalitat Valenciana que dóna via lliure al Fons de Cooperació Municipal, que destinarà aquest any 41,2 milions d’euros, aportats a parts iguals entre les dues institucions, per “potenciar l’autonomia local dels municipis valencians, tant en inversions com en despesa corrent”.

La Corporació que presideix Jorge Rodríguez se sumarà al decret del Consell la setmana que ve per seguir els mateixos criteris de distribució dels ajuts que l’Executiu autonòmic, amb un principi bàsic en funció del nombre d’habitants i els coeficients correctors que recull el document de creació del Fons de Cooperació. Aquests coeficients oscil·len entre un 4 per a municipis de fins a 500 habitants, en els quals cada veí comptarà com quatre, i un 0,25 per a les ciutats de més de 100.000 habitants.

A partir d’aquest moment, l’àrea d’Hisenda que dirigeix Toni Gaspar està preparada per a transferir “de manera immediata” als ajuntaments el 100% de la part de la Diputació de València, que puja a 20,6 milions d’euros. “És voluntat del president que els diners ja assignat per aquesta institució per al Fons de Cooperació Municipal siga transferit als ajuntaments el més ràpidament possible, per tal d’aportar-los una major liquiditat en aquesta primera meitat de l’any”, ha explicat el titular d’ Hisenda.

En el full de ruta de l’equip de govern provincial està portar al ple del 18 d’abril l’adhesió al decret de creació del Fons de Cooperació. Jorge Rodríguez ha destacat que dins d’aquest Fons, les aportacions als municipis són incondicionades, “els ajuntaments rebran diners per a despesa corrent, una de les demandes més repetides entre els alcaldes, ja que en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d’aquest tipus de despesa, i sense un finançament adequat és difícil mantenir-los”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment