12811450wEFE. La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització dedicada al robatori d’efectes personals de l’interior de vehicles de turistes que es trobaven en àrees de servei de l’autovia A-7 al seu pas per Alacant, Castelló i València, a la qual s’atribueixen 108 fets delictius.

En l’operació han estat detinguda a 8 persones i investigades altres 2, amb edats compreses entre els 25 i els 32 anys, i de nacionalitat romanesa, als quals se’ls atribueixen els suposats delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb força, robatori amb violència, furt i falsedat documental.

Segons un comunicat de la Guàrdia Civil, s’han realitzat 3 registres domiciliaris a la Castelló, on s’ha intervingut 6.635 euros, 2.550 lliures i 1.140 dirhams, 11 vehicles d’alta gamma amb els que cometien els robatoris, 25 rellotges de polsera, 15 maletes, 17 bosses, diferents peces de joieria, 9 ulleres de sol i 20 telèfons mòbils.

L’operació es va iniciar el passat mes de novembre arran de diversos robatoris comesos en àrees de servei de l’A-7 per una organització especialitzada en la sostracció d’efectes de l’interior de vehicles. La banda elegia per als robatoris aparcaments oberts de fàcil accés i vehicles de matrícula estrangera amb ocupants d’avançada edat.

Un dels integrants de la banda distreia a les víctimes preguntant-los per un lloc o una direcció mentre un altre aprofitava per obrir la porta del vehicle i sostreure els efectes que tinguessin a l’interior. En ocasions, la víctima s’aferrava a la bossa de manera que arribava a ser arrossegada diversos metres amb el vehicle que utilitzava l’organització per fugir.
En altres ocasions, aprofitaven que la víctima es trobava dormint a l’interior del vehicle per fracturar la finestreta i efectuar el robatori.

La banda va arribar a robar a la mateixa persona amb una diferència de 20 minuts a l’àrea de servei de Sagunt (València), ja que primer li van treure les maletes a una dona que viatjava amb la seua filla menor i, posteriorment, quan la víctima contactava amb la Guàrdia Civil perquè la socorriesen, altres integrants de la xarxa van fracturar la finestreta del seu vehicle per sostreure la bossa.

La banda es dividia en cèl·lules itinerants per cometre robatoris, de manera que utilitzaven pisos en poblacions limítrofes a l’autovia per pernoctar. L’operació ha sigut desenvolupada per la Comandància de València de la Guàrdia Civil i dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Sagunt.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment