expo 1L’Antic Ajuntament de Bétera acull des del passat divendres l’exposició “Els instituts per a Obrers 1936 – 1939”, una mostra itinerant de l’Associació Cultural Institut Obrer que reflexiona sobre l’educació republicana, qu amb imatges d’arxiu, documents i testimonis directes.

Els 30 panells mostren un recorregut a través de fotografies investigades a la Biblioteca Nacional, al costat de documents historiogràfics i d’arxius personals i hemeroteques.

En la visita a l’exposició es pot adquirir “Institutos para Obreros. Guía didàctica” de Cristina Escrivà, un llibre que complementa la mostra i que narra com el president de la Segona República, Manuel Azaña, va signar un decret transcendental en la política educativa: un Batxillerat abreujat per a joves treballadors, els Instituts per a Obrers que van concentrar, dins i fora de les aules, unes característiques singulars, apostant per una nova forma de ensenyament en una Espanya que utilitzava la cultura com a eix del seu futur.

La mostra, promoguda per la Plataforma Repúblicana de Bétera, va ser inaugurada divendres passat amb la presència de Ofelia Vilam Cristina Escrivà i Ricard Camil Torres de l’Institut Obrer i es podrà veure fins al dia 6 de maig.

expo 3 expo 5

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment