Raquel Ricart 1Raquel Ricart presentava aquest dimarts 25 d’abril a Bétera, el seu poble, el llibre “Entre dones” una antologia que reuneix els relats de deu escriptores valencianes que van acceptar l’encàrrec de l’autora de Bétera: 25.000 caràcters, en valencià i protagonitzat per personatges femenins. “Entre dones” de Balandra Edicions es va editar per a la Fira del Llibre de 2016 però les seues autores segueixen presentant i parlant del que ha suposat per a elles el llibre un any i dos edicions després.

No hi havia molt de públic però sí el suficient per a escoltar l’editora de Balandra, Àfrica Ramírez, a la filòloga i escriptora Carme Manuel i per descomptat a l’autora Raquel Ricart que trepitjava Bétera per primera vegada després de la mort de la seua mare, de manera que una vesprada qualsevol es va convertir en una vesprada especial plena de dones i disposades a escoltar-les i xarrar amb elles.

Ricart va explicar per què es va llançar a capitanejar este llibre “crec en el treball col·lectiu i a més les antologies aconsegueixen donar a conéixer dones escriptores que el lector potser no conega encara. És el moment de fer-nos visibles, no hi havia cap llibre com este editat tot i que som moltes les que escrivim”.

“No es visibilitza prou a les escriptores valencianes, en aquest projecte hem reunit a deu autores amb obra pròpia però podrien ser moltíssimes més. Cadascuna ve d’un camp diferent, poesia, literatura juvenil… però totes tenen obra i ganes de seguir escrivint”, explicava l’editora Àfrica Ramírez.

“En el meu relat Despullades he volgut descobrir la bellesa de la vellesa. És un relat inspirat en la meua mare, ja que va ser dutxan-la quan ja era gran quan va sorgir. En el relat em retrobe amb el seu cos, una altra de manera de mirar-la i de trobar sentit a les coses. És un homenatge a ella”, va explicar Raquel Ricart.

Per la seua banda Carme Manuel va parlar del seu relat, basat en una relació mare- filla “les relacions amb les nostres mares o filles són les més honestes, franques i dures també. Al llibre conte la història d’una dona que decideix trencar amb tot i divorciar-se de les seues filles, trencar el mite de la mare perfecta”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment