camp betera 2EFE. La Unió de Llauradors reclama al Govern la “publicació urgent” de l’Ordre ministerial de reducció de mòduls de l’IRPF per diverses circumstàncies excepcionals per al període impositiu de 2016, un document que l’organització veu “fonamental” per a emplenar i presentar la declaració de la renda d’enguany. Estes reduccions fiscals serveixen per a compensar en part les pèrdues ocasionades als llauradors i ramaders durant el passat exercici, segons ha informat La Unió en un comunicat.

La campanya de la renda es va iniciar el passat 5 d’abril i els llauradors i ramaders de la Comunitat Valenciana “segueixen a hores d’ara sense conèixer encara la tributació dels seus cultius i ramats, perquè el Govern segueix en estes dates sense publicar la normativa en la qual hauria de conèixer-se esta informació clau per a confeccionar la declaración de l’IRPF”, ha lamentat.

Este retard provoca que la major part dels llauradors i ramaders es troben a l’espera d’eixes reduccions per a confeccionar la seua renda, la qual cosa pot provocar una acumulació de sol·licituds posteriorment en les entitats que tramiten l’IRPF o en el cas que ja l’hagen presentat haver de presentar una declaració complementària.

Així mateix LA UNIÓ assenyala que es mostrarà “vigilant” en el contingut dels índexs de rendiment net finalment aprovats, ja que el passat any va haver-hi “massa disparitat de criteris i arbitrarietat” en l’Ordre publicada, la qual cosa va obligar a la publicació en el BOE de “successives correccions que no van ser suficients per a satisfer plenament a tots els afectats per condicions excepcionals en la nostra comunitat autónoma”.

Esta organització professional agrària va presentar fa ja uns mesos “un detallat informe” tant a la Delegació del Govern, Conselleria d’Agricultura i Ministeri d’Agricultura amb els sectors, cultius i localitats més afectats per circumstàncies climatològiques, fitosanitàries o de mercats (preus) que han afectat la rendibilitat de les explotacions agràries valencianes.

La Unió confia, davant esta situació, que el Ministeri d’Hisenda siga “sensible” davant “un any tan negatiu” com el viscut en els diferents sectors agraris i no ocórrega el mateix que l’Ordre del passat any, on “molts sectors amb dificultats econòmiques van rebre un tracte injust o d’altres van patir una gran disparitat segons zones”. 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment