12845846wEFE. Els principals sindicats de la Comunitat, recolzats pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, es van manifestar ahir, 1 de maig, a València per demanar un finançament just, ocupació de qualitat i estable i un gir social a les polítiques del Govern central.

La marxa, que ha partit de la plaça de Sant Agustí, ha estat encapçalada pels secretaris generals d’UGT-PV i CCOO-PV, Ismael Sáez i Arturo León, respectivament, i en la mateixa han participat Puig, Oltra i altres càrrecs del Consell i dels seus respectius partits, tot i que no des de la primera línia.

Baix el lema “No hi ha excuses. Ocupació estable. Salaris justos. Pensions dignes. Més protecció social” i música de tabal i dolçaina’, la marxa ha recorregut els carrers Sant Vicent, Periodista Azzati, Barques, Pintor Sorolla, Navarro Reverter i ha finalitzat a la plaça Amèrica, on els dirigents sindicals s’han dirigit als participants.

Segons ha assenyalat Ismael Sáez (UGT), “no hi ha excuses perquè el Govern i la patronal no reconeguen que hi ha una recuperació d’una crisi que ha sihgut injusta per a les classes treballadors, i perquè siguem partícips de la recuperació”.

“Estem cansats de retallades, de carregar amb la part més dura de la crisi, exigim justícia, perquè sense ella no és possible la pau. Que hagen rebrotat partits de tall feixista és conseqüència de la desigualtat que s’ha generat”, ha agregat.

Per Arturo León (CCOO), “van ja 10 anys dels primers símptomes de la crisi financera internacional i les xifres macroeconòmiques comencen a recuperar-se, però hi ha una desigualtat inacceptable en el repartiment de la riquesa”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit que “el primer de maig sempre és un dia que ens fa recordar la força de la reivindicació a l’hora d’aconseguir una societat justa, gràcies als sindicats hem avançat en la igualtat i la justícia social”.

“El nostre Govern és sensible a les demandes dels treballadors, i encara estem molt lluny dels nivells d’ocupació necessaris, en 22 mesos hem avançat en la superació d’alguns problemes relatius a la igualtat”, ha manifestat.

“Però estem molt lluny del nostre objectiu que tots els treballadors tinguen un projecte de vida assegurat, per això volem continuar amb el diàleg social, avançar en les polítiques socials, i exigim un finançament i inversions justes. També vam demanar als treballadors que segueixen reivindicant allò que es mereixen, nosaltres estarem amb ells”, ha conclòs.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha coincidit amb Puig en què “el dia internacional dels treballadors és un dia per celebrar i reivindicar els drets laborals després d’una crisi que ha deixat a milers de persones pel camí, ha precaritzat la feina i ha fet que milions de persones tinguin una vida pitjor”. Per això, ha reivindicat “treball de qualitat, ocupació no deslocalitzable, ben remunerat, i òbviament que el sector públic tiri de l’ocupació, perquè en un moment de crisi profunda ha estat paralitzat i ha fet de fre”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment