thumbEP. La Guàrdia Civil ha detingut a Chiva un home per un presumpte delicte de maltractament al seu una gossa, a la qual va provocar una fractura oberta de mandíbula i lesions irreversibles en un ull. L’animal patia, a més, desnutrició.

Segons explica la Guàrdia Civil en un comunicat, a través de l’anomenada operació ‘Gos’, s’ha pogut arrestar un home per suposadament maltractar la seua gossa. El passat dia 19 d’abril de la Guàrdia Civil de Chiva en col·laboració amb Policia Local, es va iniciar la investigació arran de tenir coneixement del possible maltractament que estava patint un animal.

Per això i fruit de les indagacions obtingudes per agents, es va poder comprovar que el presumpte autor dels fets era un home de 43 anys i de nacionalitat espanyola, que va ser detingut per un delicte de maltractament animal.

Esta persona era propietària d’esta gossa de raça mestissa d’aproximadament un any d’edat. El gos presentava una fractura oberta de mandíbula, lesions irreversibles en un ull i desnutrició.

L’animal va ser intervingut quirúrgicament a causa de les seqüeles dels maltractaments que patia i tot i que finalment ha perdut un ull inevitablement, la seua mandíbula ha pogut ser reconstruïda facilitant que l’animal puga alimentar-se de forma autònoma.

No obstant això, destaca l’Institut Armat, la gossa presenta moltes fòbies i temors a causa de les agressions sofertes, el que ha produït un greu menyscabament psíquic. A més s’ha constatat que pateix danys en el fetge, ronyons i alopècia.

Les diligències instruïdes han estat lliurades al dels Jutjats de 1a Instància i Instrucció Nº 2 de Requena.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment