plenoRiba-roja2El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l’equip de govern –format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida– en què exigeix la dimissió del portaveu de Riba-roja Pot, Rubén Ferrer , “per escoltar, difondre i manipular una altra vegada converses privades al despatx de Ciutadans, ubicat a les dependències municipals i les parets limiten amb les del grup de Riba-roja Pot”.

La iniciativa s’ha aprovat amb el suport de Ciutadans i l’abstenció del Partit Popular mentre que Riba-roja Pot ha rebutjat participar en la votació tot i estar presents a la sessió plenària, ha informat el consistori en un comunicat.

La moció defensa la reprovació de la conducta del portaveu d’esta formació política, l’exigència de rectificació i difusió de les falsedats i, finalment, la seua dimissió com a regidor de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

El text explica que els fets van tenir lloc el divendres 5 de maig a les dependències de l’ajuntament, quan el portaveu de Riba-roja Pot hauria reincidit “a l’escoltar, difondre i manipular, des del seu despatx municipal, converses de diferents regidors al despatx contigu de Ciutadans”. Posteriorment, Ferrer va difondre en un vídeo la reunió celebrada al citat despatx el contingut, segons la moció, “avergonyeix els membres d’esta corporació”.

Estos fets se sumen, segons recorda l’ajuntament, als que van ocórrer a finals de gener, quan el regidor de Riba-rdoja Pot reconèixer en els mitjans de comunicació “haver escoltat, gravat i difós des del seu despatx una conversa, no només difonent, sinó mentint sobre el que suposadament havia escoltat amb anterioritat”.

Els partits polítics signants de la moció afegeixen que l’ajuntament, “com a casa del poble”, és el lloc on els representants elegits democràtica i legítimament en el seu municipi “realitzen l’activitat política per al bé dels ciutadans”.

L’equip de govern ha lamentat la posició adoptada pel Partit Popular “en evitar pronunciar-se sobre uns fets tan greus d’espionatge en un espai públic” adduint que es tractava d’una moció d’urgència “sense recordar que al llarg d’esta legislatura hem aprovat propostes urgents del PP, però, sembla que es tracta d’una estratègia estudiada per continuar exercint la pinça entre el PP i Riba-roja Pot a la qual ens tenen acostumats”.

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va aprovar, a mitjans del mes de febrer, la constitució d’una comissió d’investigació sobre els fets ocorreguts a l’interior del consistori amb un caràcter “polític i informatiu” que no substitueix el procediment judicial iniciat després de la denúncia de Ciutadans.

Es tracta d’una comissió d’investigació especial sobre un assumpte concret i que s’extingirà “un cop s’hagi dictaminat o informat sobre l’assumpte que constitueix el seu objecte, llevat que l’acord plenari que les va crear disposés una altra cosa diferent”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment