ciclistes beteraEFE. La Direcció General de Trànsit estudia mesures contra els reincidents que es posen al volant baix els efectes del consum de l’alcohol i drogues, amb l’objectiu de frenar la “sagnia” de ciclistes atropellats per este tipus de conductors durant els caps de setmana.

Així ho ha avançat el director general de Trànsit, Gregorio Serrano, en la comissió de Seguretat Viària del Congrés on ha detallat les actuacions previstes a la DGT i alguns dels reptes més immediats.

Entre ells, ha assegurat que dimarts que ve es reunirà de caràcter “urgent” el Comitè de Seguretat Viària, presidit per ell, i en el qual participen comandaments de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, per aprovar un pla especial de protecció i seguretat per als ciclistes. Tot i que no ha oferit molts detalls del contingut d’este pla, el director de Trànsit ha deixat clar que en aquesta reunió s’analitzarà la “creixent problemàtica dels accidents amb ciclistes”.

“És insuportable el nombre de ciclistes que cada cap de setmana mor. No estem disposats a que la gent que ix amb la seua bici no puga tornar viu a casa”, ha emfatitzat Serrano, abans d’apuntar que es posaran en marxa més mesures de vigilància i altres contra els conductors que reincideixen en el consum d’alcohol i drogues.

L’anunci d’este pla de protecció per als ciclistes coincideix amb la tràgica mort de dos ciclistes diumenge passat en una carretera d’Oliva, on una conductora de 28 anys, que va donar positiu en alcohol i drogues i que ja tenia antecedents, atropellar amb el seu cotxe a un escamot de ciclistes.

Serrano ha reconegut que “no van a evitar” la mort de ciclistes, però sí que ha apostat per adoptar “les mesures necessàries” per intentar frenar-les. Un col·lectiu vulnerable que serà objectiu d’un pla estatal en l’elaboració ja treballa un grup d’experts de diferents àmbits del món de la bicicleta.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment