animals-betera-8L’Ajuntament de Bétera ha anunciat que la Policia Local del municipi ha posat a diferents policies de paisà a vigilar pels carrers i les rodalies dels parcs infantils als propietaris dels gossos perquè porten els animals ben lligats i amb el respectiu boç a la boca (en el cas de ser considerats potencialment perillosos).

Tal com s’especifíca en l’Ordenança Reguladora les races considerades com animals potencialment perillosos són: Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, American StaffodshireTerrier, Rottweiler, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Akita Inu o qualsevol encreuament dels anteriors entre ells o amb altres races obtenint una tipologia semblant a d’estes races.

La normativa explica que els gossos que circulen per la via pública hauran d’anar acompanyats dels seus propietaris i conduïts mitjançant cadenes, corretges o cordons resistents, així com anar proveït de la identificació censal i els gossos agressius hauran de circular proveïts del corresponent boç. A més, només podran estar solts acompanyats dels seus propietaris, en les zones i en horaris que expressament determini l’Ajuntament.

Recollida d’excrements 

Els policies de paisà vigilaran també que es complisca un altre dels apartats de l’ordenança: la recollida d’excrements de la via pública.

Tal com va avançar el regidor de Neteja Viària en el passat ple, els policies vigilaran i multaran a totes aquelles persones que no recullen els excrements de la via pública i els dipositen en bosses de plàstic tancades a les papereres i altres elements de recollida de residus indicats pels serveis municipals com ja es fa com en altres localitats com Paterna.

L’Ajuntament de Bétera va posar en marxa una campanya informativa el passat mes d’octubre amb l’objectiu de recordar als amos de gossos la seua obligació de retirar de la via i espais públics els excrements de l’animal, però sembla que no ha sigut suficient.

Per este motiu els policies de paisà seran ara els qui vigilen que es recullen les caques de les voreres i zones públiques per tal d’aconseguir un poble més net. Des del consistori recorden que les multes per no complir l’ordenança poden ser de fins a 900 euros segons el tipus d’infracció.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment