salvador-beltran-mas-camarena-beteraOPINIÓ
Salvador Beltrán, Regidor Mas Camarena-CUBE

Per fi! Ja era hora! La urbanització Camí de Paterna fa un pas endavant. Després de molt temps hi ha un pla per dotar de clavegueram a les 400 habitatges. Enhorabona a tots els seus veïns.

Felicitacions molt sinceres a TOTS, i en especial als líders Lucía i Luis amb els que he compartit una petita part de l’energia i la quantitat d’hores que han dedicat a una causa tan complexa i plena d’arestes tallants (ia canvi de res) . I les reunions i hores que els queden!

L’objectiu que ens vam marcar en el nostre grup municipal Mas Camarena-CUBE, des del primer moment de l’entrada en el Govern del consistori, era la posada al dia de les urbanitzacions que sorprenentment encara no tenen clavegueram (són moltes), o no tenen enllumenat , asfaltat, voreres i altres serveis elementals. Camí de Paterna és la més representativa per la seva grandària, la seva endarreriment exagerat i lamentable, i també per la pressió veïnal constant i justificadísima.

Nosaltres vam haver de deixar el Pacte de Govern en bona part per aquest tema, i no vam poder concloure la tasca.

Només tres detalls importants a assenyalar en aquest cas: 1) Els terminis de decisió de l’Ajuntament han estat llarguíssims innecessàriament. 2) “Del dit al fet hi ha un gran tros”. Veurem si es fa i quant triga. 3) La Unió Europea obligava per llei a l’Ajuntament al clavegueram, per tant rebaixem l’expressió del Govern actual de tenir “voluntat política” a “obligació política”. “Voluntat política” hagués estat fer el que no està obligat l’Ajuntament, i això queda pendent.

Però sincerament la situació no és fàcil. En l’inici de legislatura teníem dues vessants fonamentals: 1) L’ajuntament havia de ser el que organitzés, empenyés i liderés, i 2) Per llei, el 90% dels costos dels ha de pagar el propi veí.

Per la part de l’Ajuntament nosaltres abordem les qüestions amb decisió i removent els mil problemes que van sorgir, no vaig a entrar-hi ni en el seu origen, no és el moment. Però pel que fa als costos als veïns hi ha diversos eixos: 1) Les dificultats de pagament de cada veí d’acord a la seva voluntat i possibilitats. 2) Buscar solucions col·lectives de finançament a llarg termini per facilitar el pagament (per exemple a 10 anys) i 3) la possibilitat de rebre subvencions finalistes que resten.

Quant al finançament, pensem en dos camins per al llarg termini: la via bancària, i el pagament ajornat a càrrec de l’empresa constructora. Però cal imaginació i audàcia per trobar fórmules. No puc donar les raons de per què no es va avançar en aquest punt vam haver d’abandonar el Govern Municipal i ara és moment de felicitacions i no de retrets.

En qualsevol cas, celebrem els avenços com el que són: una cosa positiva i en la bona direcció, però no tirem les campanes al vol, queda molt per fer. Perquè Camí de Paterna s’instal·li al segle XXI amb plenitud li queda l’enllumenat, les voreres, l’asfaltat, i l’aigua de reg. I per a la resta d’urbanitzacions infradotades les tasques també són ingents.

Voldria pensar que l’actual equip de govern té la sensibilitat per abordar els problemes de les urbanitzacions amb la imaginació, audàcia i decisió necessària. Que gestionin el present, però més encara construeixin les bases del futur. Els desitgem en aquestes tasques els majors èxits.

¡FELICITATS ALS VEÏNS DE CAMÍ DE PATERNA !!

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Lo de el señor Beltran, don Salvador, alcalde emerito de mas camarena, y representante global de todos los oprimidos que no habitan casco urbano, se debe considerar como uno de los casos mas sorprendentes e increibles de la politica no ya local, ni siuiera estatal, nooo, de la politica mundial, este señor que estuvo en gobierno con el anterior consistorio, consistorio en el que Javier el Tronante despachaba a cajas destempladas a los srs representantes del Paternero, y puedo dar fe de ello, mientras el insigne estadista, que igual se apunta el tanto de las obras urbanistas que se descuelga con un sesudo articulo sobre golobalizacion, eso si, wikipedicamente perfecto, no consiguio en esa epoca hacer absolutamente nada, por el Paternero,bueno, nada excepto unas extrañisimas obras calificadas de caminos que se convirtieron en asfalto, cuando el anterior gobierno paso a la oposicion el igsigne estadista, que haria palidecer de envidia al mismisimo maquiavelo, en un alarde de cintura y de jeta, se subio al carro y desde ahi, salvo tronar por el famoso palacete civico-social, tampoco consiguio nada para el Patenero,y, oh sorpresa, resulta que ahora, desde la oposicion, consigue jugosas prebendas y logros inmejorables para esta sufrida urbanizacion, bueno, diseminacion, es aluciante, sr Beltran, siga usted siempre en la oposicion y asi todo seran mejoras, pero lo verdaderamente nauseabundo es que este personajillo de opereta sea capaz de tener el cinismo de apropiarse de cualquier obra que se realice, la esfinge de Keops se hizo porque el estaba alli, y el canal de suez, la muralla china y, si me apuran hasta el invento de la coca-cola. De verdad sr beltran, no tiene bastante con apropiarse del logo de una asociacion de vecinos, de la representacion de urbanizaciones que ni siquiera ha llegado a pisar, de todo lovisible y lo invisible… Creo sinceramente que no es saludable querer ser el protagonista sople el viento de donde sople, porque al final la gente lee, escucha y opina, y la opinion que de usted se tiene en serio que no se corresponde con el ego que usted maneja.

  2. Totalmente de acuerdo con la publicación de la memoria. Ahora también se quiere poner medalllas con la basura de mas Camarena cuando todos sabemos que el voto en contra en el consistorio. Definitivamente este personaje no merece nuestra atención y no me gusta que el logo de Mas camarena lo empleen como partido politico porque no les pertenece.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment