patrimoni sobre rodesEls dies 19, 20 i 21 de maig es durà a terme la ruta “Patrimoni sobre rodes: II ciclopasseig pel patrimoni. Ruta dels Ibers” organitzada per la Xarxa d’Entitats pel Patrimoni de l’Horta que engloba institucions i entitats vinculades a la conservació i difusió del patrimoni amb l’objectiu de realitzar accions orientades a la sensibilització de valors com la mobilitat sostenible, el respecte al patrimoni cultural i natural, la diversitat i els drets humans.

La Xarxa organitza esta activitat per gaudir del patrimoni de manera lúdica i sostenible. En esta ocasió els participants visitaran alguns jaciments de la Ruta del Ibers: El Tos Pelat, El Puntal dels Llops i el Tossal de Sant Miquel recorrent els municipis de València, Montcada, Bétera, Olocau i Llíria.

Visita l’Horta Vella a Bétera

La ruta começa divendres a València i finalitza el diumenge a Llíria. Els ciclistes inscrits dormiran divendres a Montcada i dissabte visitaran primer el Tos Pelat per després arribar a Bétera cap a les 12:00 hores i visitar el jaciment de l’Horta Vella. Dinaran al nostre municpi i després eixiran cap a Olocau per continuar la ruta coneixent la Casa de la Senyoria.

Viquimarató

Al llarg de la ruta els participants coneixan altres llocs d’interés patrimonial que documentarem gràficament per completar informació a la Viquipèdia el dia 26 de maig en l’anomenat “Viquimarató”.

Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc -sovint una biblioteca- per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de la Viquipèdia i per a pujar imatges a Wikimedia Commons.

És una bona manera de fer créixer més d’un article d’una manera ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte. Els experts proporcionen bibliografia de qualitat, i els viquipedistes només necessiten connexió a Internet, bibliografia, una taula i una cadira.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment