lloma del masEl Regidor de l’Ajuntament de Bétera, Pedro Gallén, ha denunciat públicament la falta de places en els centres educatius de primària al poble pel que, tal com ha assegurat, “els pares d’alumnes de Bétera que vullguen escolaritzar els seus fills en centres educatius de Primària, han de matricular-los en properes, per decisió de la Conselleria d’Educació”.

Pedro Gallén assegura que “la falta de places educatives a Bétera és un problema que s’arrossega des de fa diversos anys. Els col·legis i institut de la localitat es troben saturats per la falta de previsió, i sobretot pel famós Decret 6/2017, de 20 de gener del Consell, pel qual s’aprova el Reglament de concerts educatius. La política abolicionista i intervencionista del Sr. Marzà, ha negat l’ampliació del concert amb centres educatius de la localitat, impedint així el dret a la lliure elecció dels pares del model educatiu dels alumnes a Bétera”.

Per la seua banda el regidor d’Educació, Fernando Cantarino, ha assegurat que “la falta de places educatives és una cosa que es ve arrossegant des de fa alguns anys a causa de dos factors principalment: un a la falta de previsió per part del govern central en funcions, i segon: el creixement de la població, ja que Bétera ha tingut l’increment poblacional més alt de la província en els últims anys”.

Cantarino ha aclarit a este diari que “el problema que planteja Pedro Gallén no és nou d’enguany, ni l’ha generat l’actual conseller d’Educació” i reconeix que “la solució no és senzilla”. El responsable d’Educació a Bétera insisteix que “l’Ajuntament ha plantejat en diverses reunions amb càrrecs de la Conselleria d’Educació, tant el problema com a possibles solucions a curt, mitjà i llarg termini”.

Entre les solucions que es van proposar davant Conselleria “l’ajuntament va defensar com a solució a curt termini la concertació de nous grups en un centre concertat de la nostra localitat i malgrat obtenir, de moment, resposta negativa, estem donant suport i donarem suport a les reivindicacions als pares. Seguim treballant amb Conselleria per obtenir solució a la falta de places”, ha afirmat Cantarino.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment