Dissabte passat va tenir lloc un dels actes que anuncien que la primavera ha arribat a Bétera, que fa calor i que les alfàbegues estan creixent ja perquè les Festes d’Agost s’apropen. “La plantà” és un acte simbòlic en què la tradició mana que els Majorals i les Obreres visiten  l’Hort de Manolo El Morquero per comprovar de primera mà que totes les plantes estan en marxa i creixent a bon ritme.

Ramón Asensi va rebre als festers d’enguany que van arribar al ritme de la música de la xaranga. A l’hort les 73 alfàbegues creixen a bon ritme gràcies a la calor que ha fet les últimes setmanes. Segonsel cuidador oficial, la pluja de la setmana passada també ha sigut ben rebuda i l’únic que no és desitjable és que caiga pedra.

Pilar, Amparo, Olga i Marieta van olorar i van regar simbòlicament les plantes. Les dos obreres fadrines van rebre de les mans de Ramón Asensi les recomanacions i normes per a l’Ofrena del dia 15. En les instruccions s’especifica les canyes que necessitaran, la mida i els papers necessaris per empaperar-les. Un altre element important són les flors: en total les obreres fadrines necessitaran 453 flors de paper per adornar les seues alfàbegues.

“El dia 12 d’agost vos duran una alfàbega a la porta de casa, cal regar-les amb abundància. Son símbol de la festa i tenen que estar boniques”, diuen les instruccions. 
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment