Dissabte passat va tenir lloc un dels actes que anuncien que la primavera ha arribat a Bétera, que fa calor i que les alfàbegues estan creixent ja perquè les Festes d’Agost s’apropen. “La plantà” és un acte simbòlic en què la tradició mana que els Majorals i les Obreres visiten  l’Hort de Manolo El Morquero per comprovar de primera mà que totes les plantes estan en marxa i creixent a bon ritme.

Ramón Asensi va rebre als festers d’enguany que van arribar al ritme de la música de la xaranga. A l’hort les 73 alfàbegues creixen a bon ritme gràcies a la calor que ha fet les últimes setmanes. Segonsel cuidador oficial, la pluja de la setmana passada també ha sigut ben rebuda i l’únic que no és desitjable és que caiga pedra.

Pilar, Amparo, Olga i Marieta van olorar i van regar simbòlicament les plantes. Les dos obreres fadrines van rebre de les mans de Ramón Asensi les recomanacions i normes per a l’Ofrena del dia 15. En les instruccions s’especifica les canyes que necessitaran, la mida i els papers necessaris per empaperar-les. Un altre element important són les flors: en total les obreres fadrines necessitaran 453 flors de paper per adornar les seues alfàbegues.

“El dia 12 d’agost vos duran una alfàbega a la porta de casa, cal regar-les amb abundància. Son símbol de la festa i tenen que estar boniques”, diuen les instruccions. 
Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment