som camp de turiaLa Diputació de València va presentar la passada setmana un renovat pla d’inversions per a 2017 que, a més de repartir 2,35 milions d’euros entre els 16 municipis del Camp de Túria, atén les dues principals demandes dels alcaldes: agilitar la concessió de les subvencions i simplificar els procediments d’aprovació de les obres.

Aquests canvis permetran avançar en l’execució de les actuacions programades, reduirà el període de tramitació dels expedients i donarà més temps als ajuntaments per a realitzar processos participatius.

Amb l’objectiu de remarcar esta completa reformulació del que suposa el principal recurs econòmic per als ajuntaments a l’hora d’executar les seues inversions, la institució provincial ha decidit modificar també el nom del pla, que a partir d’ara passarà a conèixer-se com SOM, sigles d’Obres i Serveis Municipals, en substitució de l’anterior PPOS.

Amb açò es volen posar en valor un canvi que a més d’agilitar els tràmits i consolidar l’increment de dotació pressupostària iniciada en 2016 i que ha suposat que molts municipis hagen fins i tot duplicat els diners que rebien, ha portat al fet que passen a contemplar-se entre els criteris de repartiment factors socials, com la taxa de l’atur del municipi o l’adhesió al Paco d’Alcaldies en matèria mediambiental.


En la seua intervenció davant els mitjans de comunicació, el President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va destacar que el nou SOM no és sinó “un pas més en l’aposta d’aquesta Diputació pel municipalisme i per dotar de recursos econòmics als ajuntaments valencians, per a compensar l’infrafinançament que pateixen i que puguen així executar aquelles obres i serveis que necessiten per a millorar la vida dels seus veïns i veïnes”.

Així, als 2.353.334,57 euros que es destinaran enguany als municipis de la comarca, s’afigen els 56.833 euros que arribaran directament a la Mancomunitat del Camp de Túria, així com una aportació extraordinària per al pagament dels honoraris de la redacció de projectes, per al que la institució provincial destinarà 1 milió d’euros a repartir entre els 266 municipis valencians.

A aquestes quantitats, s’han de sumar les transferències procedents del Fons de Cooperació Municipal, llançat conjuntament per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. No en va, la suma de tots dos plans suposa, va destacar Rodríguez, que “entre la Diputació i la Generalitat anem a fer enguany una injecció directa en vena de 75 milions d’euros als municipis” i per tant que molts municipis passaran a rebre el doble e inclús el triple que en la legislatura anterior.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment