12915629wEFE. La titular del Jutjat d’Instrucció número 21 de València ha arxivat la investigació de l’accident de metro ocorregut el 2006, que va costar la vida a 43 persones, per haver descartat responsabilitats penals i la impossibilitat d’acreditar una fallada en el vagó o la via.

En un acte de més de 200 folis, fet públic pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la jutgessa conclou que no hi ha responsables penals perquè segons els experts en seguretat ferroviària, les instal·lacions es trobaven en estat apropiat per mantenir les condicions de seguretat a 40 quilòmetres per hora, però el vagó circulava al doble de velocitat.

La jutge rebutja així la petició de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, que representa a tretze de les noranta víctimes, perquè es prengués declaració a l’exdirectora de FGV i als quatre tècnics investigats.

Considera que ni a ells ni als altres tres treballadors investigats que sí que han declarat se’ls pot exigir responsabilitats penals per 43 delictes d’homicidi i 47 de lesions per imprudència professional, ja que cap norma obligava a la col·locació d’una balisa que protegís al tren davant un excés de velocitat al revolt on va descarrilar.

La instructora es remet als informes pericials per subratllar que el 2006, la inexistència de balises davant les corbes era una pauta d’actuació comuna en altres administracions ferroviàries que fins llavors s’havia mostrat segura. Apunta a més que ni maquinistes, ni treballadors d’infraestructures ni sindicats han advertit mai del perill de la mateixa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment