Ayuntamiento-beteraEl Regidor de l’Ajuntament de Bétera, Pedro Gallén, ha posat en coneixement de la Fiscalia el contracte de la neteja d’edificis municipals davant “els presumptes indicis d’irregularitats en la contractació municipal amb l’empresa Servibétera S.L que des de l’any 2006 segueix prestant el servei després d’haver finalitzat l’última pròrroga del contracte”, segons afirma en un comunicat.

Gallén assegura que “fa més de 10 anys que s’hauria d’haver licitat el servei, motiu pel qual he presentat la documentació davant la Fiscalia Provincial de València que a la seua vegada ha presentat la denúncia davant el Jutjat de Llíria”.

Servibetera S.L és una empresa ubicada al municipi de Bétera que realitza la neteja dels edificis públics (escoles, ajuntament, etc.) des de 2002 de manera ininterrompuda.

Tant Compromís com el PSPV-PSOE des de l’oposició sempre es van mostrar molt crítics amb el govern de Germán Cotanda per prorrogar el contracte any rere any sense treure’l a licitació. Ara, dos anys després que Compromís siga qui governe en coalició amb el PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana, el contracte segueix sent el mateix, sense revisar-se, ni actualitzar-se tot i ser un dels “reparos” estrella de la intervenció municipal.

Des de l’oposició Pedro Gallén es pregunta “quins motius hi ha perquè no s’haja licitat el servei de neteja d’edificis que fa una sola empresa des de fa més de 10 anys per a l’Ajuntament de Bétera?” Ja que, segons explica Gallén, “a Bétera el preu unitari d’hora és un 33% més car que en municipis propers a on realitzen el servei altres empreses”.

El contracte eixirà a concurs enguany 

El regidor de Personal i Serveis Jurídics, Jose Rodado, ha explicat a Betera.com que efectivament en entrar a governar van heretar este contracte licitat en 2002 amb una durada de 4 anys (més dos de pròrroga) “de 2008 a 2015 el PP no el va traure a concurs pel que nosaltres el vam heretar com tants altres assumptes que ells durant anys ni han licitat, ni corregit i en els que estem treballant cada dia”.

“En 2016 vam començar a preparar els plecs per traure a licitació, sempre amb la condició que no es perdera cap lloc de treball. Ara ja tenim preparades les bases del concurs perquè isca a subhasta, però és un contracte important (450.000 euros anuals) per el que hem volgut fer-ho bé i sense presses. Es licitarà abans que acabe 2017”, afirma Jose Rodado.

Rodado desmenteix que l’ajuntament estiga pagant l’hora un 33% més cara “de fet els serveis jurídics han calculat i ajustat i el contracte eixirà més o menys per la mateixa quantitat” i aclareix que “s’adjudicarà a l’empresa que millor oferta presente, mantenint tots els llocs de treballs subrogats tal com marca la llei”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment