edusi-jornada-4La Unió Europea, finalment, no ha aprovat el projecte sol·licitat pel consistori beterà per desenvolupar les infraestructures de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada (EDUSI). La quantitat sumava 5 milions d’euros repartits entre els diferents eixos temàtics (Bétera Smart, Bétera per a totes i tots, Bétera Verda i Bétera connectada) fixats en la pròpia convocatòria (eAdministració local, smarts cities, mobilitat, energies renovables, patrimoni cultural, medi ambient urbà i regeneració econòmica i social de zones urbanes desafavorides).

 “La valoració del procés, malgrat no haver aconseguit la injecció econòmica, és positiva. La ciutadania s’ha apropat a l’administració pública gràcies als processos participatius que s’han posat en marxa per elaborar l’estratègia”, manifestà l’alcaldessa, Cristina Alemany.

“És important que Bétera s’haja introduit en el món del finançament europeu a gran escala; un municipi amb més de 22.000 habitants no pot quedar-se fora de la participació en este tipus d’oportunitats. S’ha fet un gran esforç per part de tècnics municipals que, tot i la manca de personal i la sobrecàrrega de treball, han cedit part del seu temps i energia, per crear el projecte. D’altra banda, la ciutadania ha estat també la gran protagonista; les taules sectorials per tractar temes com el patrimoni cultural o la igualtat d’oportunitats han unit ciutadans i tècnics municipals, el que demostra que, al cap ia la fi, l’Ajuntament és de tots i totes, és la casa del poble, i tots hem d’ajudar a crear este projecte comú que és la Bétera del segle XXI”, argumentà l’alcaldessa.

L’ajuntament valorarà presentar-se a la pròxima convocatòria. La pròpia convocatòria de l’Estratègia Dusi permet realitzar projectes molt variats, entre dels quatre objectius temàtics esmentats anteriorment, objectius que estan d’acord amb els desenvolupats en l’Estratègia Europa 2020 per a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador a la Unió Europea.

Una Bétera més verda

Un dels àmbits en què l’ajuntament anava a centrar les actuacions és l’eficiència energètica dels edificis públics i de l’enllumenat; en este sentit s’havia programat una auditoria d’eficiència energètica o l’aplicació de mesures correctores per a l’enllumenat públic. Un altre dels projectes relacionats amb Bétera verda era l’organització d’un mercat tradicional i ecològic de productes de proximitat i el desenvolupament d’un banc de terres.

En relació amb l’apartat “Bétera connectada”, donada l’enorme riquesa natural que posseeix Bétera, es proposaven els circuits de bicicleta no només per gaudir de la mateixa, sinó també del patrimoni immoble de la Guerra Civil que té la ciutat.

Un altre dels àmbits on s’havien programat actuacions, i que està relacionat amb la integració social, la lluita contra l’exclusió i la promoció de la igualtat, partia de lluita per un entorn inclusiu, no solament quant col·lectius en risc d’exclusió, sinó també per a aquells que no tenen, en l’actualitat, cap tipus de recurs cultural o d’oci com és la joventut (Bétera per a Tots i Totes). S’havia projectat la Casa de la Joventut i la millora de les infraestructures esportives. Un altre dels projectes era la creació del Banc d’esport solidari, per garantir l’accés a activitats esportives a persones en risc d’exclusió i fomentar no només l’esport, sinó també la solidaritat. 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment