IMG_5156 RDivendres passat el govern de Bétera celebrava dos anys de govern al nostre municipi i que millor que fer-ho fent balanç del que s’ha fet fins al moment, explicant els projectes futurs i escoltant les necessitats dels ciutadans.

Per primera vegada a Bétera es celebrava una assemblea oberta en la qual els 10 regidors membres del pacte de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) van explicar les polítiques més destacades realitzades fins al moment. Un centenar de persones va acudir aquest acte obert i participatiu en el qual els veïns van explicar les seues necessitats i preocupacions.

L’objectiu era realitzar un acte dinàmic pel que cada regidor només va tenir 5 minuts per explicar el treball realitzat en les seues àrees. La primera a intervenir va ser l’alcaldessa de Bétera que és a més la responsable d’Esports, Sanitat, Comunicació i Transparència.

Esports

“L’objectiu ha sigut millorar primer les instal·lacions que teniem, ja que moltes d’elles no estaven acceptables per falta de itervención durant dècades. Per això s’ha arreglat la pista multiusos, els vestidors i el sòl de la piscina, les pistes de tennis i frontó i ara es va a sol·licitar una valoració econòmica per a realitzar una intervenció al camp de futbol 11 i a les pistes del municipi”, va explicar Cristina Alemany.

Sanitat

A l’àrea de Sanitat Alemany va destacar el bon funcionament de l’empresa que treballa en el control i reducció de les plagues de paneroles, rates, etc. Segons va especificar l’empresa “és ràpida i eficient” ja que davant un avís tarda de 24 a 48 hores a acudir i actuar. Una altra de les preocupacions de l’àrea és el mosquit tigre sobre el qual es va oferir informació a través de materials informatius i xarrades perquè els veïns sàpiguen com actuar per evitar la plaga.

Urbanitzacions i Educació

IMG_5174 RFernando Cantarino (PSPV-PSOE) és un dels regidors amb més pes dins el govern local com es va poder comprovar durant l’assemblea, ja que l’àrea d’Educació i Urbanitzacions generen molta preocupació entre els veïns del municpi.

Sobre l’àrea d’Urbanitzacions ha dit que està treballant com un “coordinador entre els veïns i l’ajuntament” ja que la seua funció està sent “rebre les reivindicacions i traslladar-les a cada un dels regidors perquè segons l’àrea solucionen els problemes i perseguir-los per assegurar-se que es fa”.

Cantarino va explicar que en l’area d’Educació s’ha treballat molt per poder posar en marxa un reglament oficial a les Escoletes Municipals, “hem intentat posar ordre mitjançant un reglament de funcionament després d’anys d’administració irregular”. També va explicar els esforços per rellançar l’EPA municipal, posar en marxa l’Escola Oficial d’Idiomes al municipi o implantar el programa Unisocietat per “poder estudiar una carrera des del municipi”.

Hisenda

IMG_5171 REl regidor de Haacienda, Enric Álvarez (Compormís) va fer un esforç per explicar de manera didàctica l’estat de les arques municipals una regidoria que, segons ha dit, “és negra, ningú veu el treball que es realitza però és fonamental perquè les altres àrees puguen tenir recursos econòmics”.

Segons va explicar l’objectiu durant estos dos anys ha sigut “restablir els mecanismes necessaris per al control exhaustiu de la despesa dels diners públics”. També va explicar el bon estat de la liquidesa municipal, els 13 milions d’euros de saldo bancari actual i la intenció d’aprovar durant el pròxim ple la mortización total del deute perquè Bétera tinga deute zero.

Obres Públiques

Una altra de les regidories amb activitat més visible és la d’Obres Públiques dirigida per Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE) qui va explicar les nombroses actuacions realitzades als camins rurals, la intervenció a l’aparcament del metro, les obres dels col·lectors, els nous parcs infantils i la futura construcció de la depuradora que costarà 9 milions d’euros i estarà finançada per la Unió Europea.

Altres àrees 

A l’acte també van intervenir Joano Baudes (Compromís) que va explicar les polítiques de Patrimoni i Medi Ambient; Mayte Bes (PSPV-PSOE) i el seu treball al capdavant de la regidoria de Dona i Igualtat; Augusto Sevilla (Asamblea Bétera) que va destacar les línies seguides per l’ADL per reduir el nombre d’aturats del municipi; Raquel Puig (Compromís) va destacar les línies seguides per l’àrea de Serveis Socials; i Neus Sánchez (Compromís) qui va realitzar una clara radiografia de com es va trobar la situació urbanística del municipi i com s’està treballant en estos moments per controlar les actuacions dels agents urbanitzadors, modificar el Pla General perquè siga més realista, crear una estructura verda, dotar de clavegueram i il·luminació a les urbanitzacions i “controlar el creixement desmesurat que s’havia planificat per a Bétera”,

José Rodado (Compromís) va acabar les primeres intervencions explicant la seua gestió a càrrec de l’àrea de Personal, Policia Local i Contractació Pública. “Això de que la dreta gestiona millor que l’esquerra no és veritat, no només és que gestionem millor si no que a més malgastem menys”, va concloure.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment