hospital betera 3El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha rebut aquest dimarts a la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, “dins de la normalitat i el treball coordinat entre ambdues administracions per arribar al major nombre de ciutadans possible”.

Rodríguez ha destacat esta cooperació entre institucions davant de la “competició del passat entre Generalitat i Diputació”, i ha explicat que la reunió, amb la presència de la diputada de Benestar, Mercedes Berenguer, la secretària autonòmica d’Infància, Rosa Josefa Molero, i el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, s’ha centrat en els projectes socials que estan desenvolupant de forma conjunta la Diputació i les conselleries d’Igualtat i Sanitat.

En concret, el president ha destacat que les dues institucions han acordat accelerar les obres de rehabilitació del centre de menors de Llíria, un dels quatre centres socials que es posaran en marxa en els pròxims mesos fruit de l’acord entre l’àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer i la Conselleria de Polítiques Inclusives de Mónica Oltra.

Un altre dels temes importants tractats en la reunió ha estat la reordenació del terreny i els serveis de l’Hospital Psiquiàtric de Bétera, propietat de la Diputació, que treballa amb el Consell per determinar quines instal·lacions i serveis es cediran a la Generalitat, amb l’objectiu de separar i dignificar l’atenció a patologies mentals, orientant-la cap a la rehabilitació, d’una residència que puga acollir pacients de llarga estada.

En aquest treball de reordenació s’estudia igualment l’ús que se li pot donar a un edifici que al seu dia va ser concebut com a hotel per a les famílies dels pacients, i que en l’actualitat es troba tancat. L’objectiu tant de la Diputació com de la Generalitat és que Bétera s’acabe convertint en “un complex sociosanitari referent a la Comunitat Valenciana”, segons ha manifestat Rodríguez.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment