agua betera 2L’ajuntament de Bétera ha publicat dos bans per advertir de les diferents restriccions de l’ús de l’aigua per al consum humà en el nucli urbà de Bétera i en les vivendes de la urbanització La Masia.

Nucli urbà 

En el cas del nucli urbà l’aigua NO ÉS APTA PER A BEGUDA PER A LACTANTS I DONES EMBARASSADES, AIXÍ COM PER A PREPARAT D’ALIMENTS INFANTILS, podent-se utilitzar per a qualsevol altre ús, com pot ser rentar els aliments, neteja personal, rentar la roba, fregar els estris de cuina, etc.

Segons s’adverteix en el ban “Amb motiu dels controls periòdics de qualitat de l’aigua de consum humà porta a terme pel Centre de Salut Pública de València, s’ha detectat un increment en el nivell de nitrats, situant-se el mateix per sobre del valor paramètric establert per a aigua de consum humà en l’Annex I del RD 140/2003, de 7 de febrer”.

“Esta situació provisional es mantindrà fins que, després de la implantació de les mesures correctores adequades i confirmació de la situació de normalitat mitjançant control analític es comunique l’alçament d’esta restricció per la Direcció General de Salut Pública. Com saben, totes les nostres analítiques es troben disponibles per a la consulta en el SINAC (Sistema d’Informació Nacional d’Aigües de Consum)”.

La Masia 

A La Masia l’aigua NO ÉS APTA PER AL CONSUM, AMB RESTRICCIÓ D’ÚS PER A BEGUDA I PREPARAT D’ALIMENTS, podent-se utilitzar per a qualsevol altre ús, com pot ser rentar els aliments, neteja personal, rentar la roba, fregar els estris de cuina, etc.

Segon el band “Amb motiu dels controls periòdics de qualitat de l’aigua de consum humà porta a terme pel Centre de Salut Pública de València, s’ha detectat un increment en el nivell de nitrats, situant-se el mateix per sobre del valor paramètric establert per a aigua de consum humà en l’Annex I del RD 140/2003, de 7 de febrer”.

“D’acord amb l’esmentat RD, amb l’objecte d’evitar riscos per a la salut del consumidor i tractant-se de resultats reiteratius, s’ha qualificat per la Direcció General de Salut Pública, l’aigua de la zona BÉTERA- 9 (és a dir urbanització La Masía), com a NO APTA PER AL CONSUM, amb restricció d’ús per a beguda i preparat d’aliments, podent-se utilitzar per a qualsevol altre ús, com pot ser rentar els aliments, neteja personal, rentar la roba, fregar els estris de cuina, etc.”

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

3 Comments

  1. un poble uns ciutadans un futur una historio tot per aqest poble amb una cultura amb una inqietut per a dirli a totes-os els veins qe junts conseguirem viure amb salut i armonia, visca el poble i visca betera, salut i solidaritat, paco el de la modista

  2. Una pregunta. Es preciso que el Ayuntamiento haga todos los comunicados en valenciano? Vivo en betera y no entiendo el valenciano. Lo siento. No tengo claro, si puedo o no beber agua del grifo.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment