13008163wEFE. La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha recordat que, des d’ahir, 1 de juny, i fins al proper dia 16 d’octubre, queden prohibides les cremes agrícoles en terrenys forestals de la Comunitat.

Esta mesura es porta a terme amb la intenció de prevenir davant el risc d’incendis en les muntanyes o terrenys forestals de la Comunitat per les elevades temperatures que es registren durant aquesta època de l’any, segons ha informat la Generalitat.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va publicar el passat 16 de maig una resolució que ampliava el període en el qual no es pot autoritzar, en terrenys forestals, confrontants o en un radi inferior a 500 metres, la crema de rastolls en marges de cultiu, que passa a ser des de l’1 de juny fins al 30 de juny, ambdós inclosos, i des de l’1 d’octubre fins al 16 d’octubre, ambdós inclosos.

Esta ampliació del període respon a les especials condicions de perill d’incendis que estos últims anys ve mostrant el mes de juny, amb temperatures excepcionalment altes que s’estan produint i que afavoreixen la ràpida disponibilitat dels combustibles vegetals fins a l’acció del foc.

A més, queden en suspens dins d’aquests dos períodes, totes les accions recollides en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives que contradiguen el que estableix esta resolució, excepte aquelles previstes en els plans locals de crema amb regulació especial, que es podran realitzar en el període de restricció indicat, sempre que s’ajusten als requisits establerts.

Amb caràcter extraordinari, i únicament per raons fitosanitàries, d’investigació o altres motius d’urgència degudament justificades que no permetin el seu ajornament, es podran autoritzar cremes durant el període anterior, sempre que hi hagi resolució en aquest sentit de la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals .

Agents mediambientals van a dur a terme un reforç d’informació juntament amb els recursos del Pla de Vigilància Preventiva contra Incendis Forestals, tant a usuaris de zones forestals com a aquells que es troben a menys de 500 metres d’elles, amb l’objecte de donar-los a conèixer les condicions que s’han d’aplicar durant aquest període.

Així mateix, es recorda que no hi ha restricció en la utilització del foc als llocs preparats i autoritzats a aquest efecte dins de les instal·lacions recreatives forestals, sempre que no s’establiscai el nivell 3 de preemergència d’incendis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment