IMG_5665 RCom era d’esperar l’alt índex de nitrats que conté l’aigua potable del nucli urbà de Bétera i la restriccions per a embarassades, lactants i xiquets va arribar ahir al ple de Bétera.

La portaveu del PP, Elia Verdevío, va ser l’encarregada de preguntar quines actuacions té previstes el govern local per solucionar el problema i l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, va explicar detalladament les mesures provisionals adoptades amb urgència i va anunciar que en el pressupost de 2017 es destinarà una quantitat de diners suficient per solucionar el problema de manera definitiva.

Alemany va explicar que dimecres passat l’Ajuntament de Bétera va rebre un avís de la Conselleria en què els donava 24 hores per anunciar a la població de la situació de l’aigua potable tant al nucli urbà com a la urbanització La Masia. “El primer va ser determinar el sector de la població a qui va dirigida l’advertència: embarassades i lactants, i la preparació d’aliments infantils, la resta de la població pot beure aigua”, va explicar.

Mesures urgents

“Fem el band i ens dirigirem als centres educatius on divendres ja tenien aigua comprada -va explicar l’alcaldessa- també ens hem reunit amb la coordinadora del Centre de Salud perquè ens facilite una llista de les embarassades i lactants del municipi”. L’avís també s’ha penjat a totes les fonts del municipi en les que s’està estudiant col·locar una sistema d’osmosi de manera provisional perquè, almenys quatre d’elles, puguen continuar sent utilitzades pels ciutadans.

Estes estan sent les mesures provisionals però tant Cristina Alemany com Cristina Ballesteros, regidora d’Aigües, van anunciar que en el Pressupost General de 2017 hi haurà un apartat en Inversions amb diners suficients per solucionar el problema de manera definitiva “el problema no ve d’ara, ve de llarg, l’hem heretat i per primera vegada farem alguna cosa per solucionar-ho”, va declarar Ballesteros.

Un problema heretat del govern del PP

El PP va voler aclarir que durant els 12 anys que van estar al govern també van treballar per solucionar este tema “des de 2001 es van fent coses per reduir els paràmetres”, va explicar Elia Verdevío, que va assegurar que el 2015 es va parlar amb Aguas de Valencia perquè presentaren un projecte amb el qual millorar la qualitat de l’aigua encara que finalemente “l’expedient es va arxivar”.

Cristina Alemany va criticar durament la intervenció de Verdevío “no s’han fet tanta coses perquè el problema no està solucionat. La major part de les mesures coincideixen amb el final de la legislatura. Volien solucionar el problema privatitzant l’aigua?, això és el que volien”. “Des del 2004 els nitrats han estat pels núvols i s’han solucionat?, no, la solució arriba ara, així que no vinguen a vendre’ns fum”.

L’exalcalde del PP, Germán Cotanda, va haver d’intervenir per explicar que el 2015 es va redactar un projecte i es va aprovar una subvenció de Diputació de València de 200.000 euros “este projecte es va redactar, mai deixem de treballar, no vaig baixar la guàrdia en este tema en cap moment. No baixem la guàrdia, vam creure en un projecte possible”. Cristina Alemany i Cristina Ballesteros van assegurar que “mai han vist el projecte” de què parla Germán Cotanda i van sol·licitar una còpia perquè els tècnics puguen estudiar-lo.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. En que colegios se esta llevando el agua, por que en el Camp de Turia los alumnos se llevan cada uno la suya. Donde esta la supuesta agua que envian?

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment