13049239wEFE. Les proves d’accés a la universitat (PAU) ordinàries del curs 2016-2017, a les quals es presenten un total de 19.778 estudiants matriculats en Batxillerat i cicles formatius, se celebren els dies 6, 7 i 8 de juny. Per a la convocatòria extraordinària s’han fixat les dates de l’4,5 i 6 de juliol, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Segons les fonts, 18.557 alumnes accedeixen després d’haver cursat estudis de Batxillerat i 1.221 procedeixen de cicles formatius i, del total d’aspirants, 11.562 són dones i els restants 8.216, homes.

Els alumnes podran conèixer els seus resultats a partir de les 14.00 hores del dia 16 de juny, a la convocatòria ordinària, i de les 17.00 hores del dia 12 de juliol, en la convocatòria extraordinària.

L’estructura de la prova es mantindrà dividida en dues fases. Una primera és de caràcter general i obligatòria per a tots i, una segona part, anomenada fase voluntària. La primera fase obligatòria consta de cinc exercicis: l’assignatura de lliure configuració autonòmica, Valencià, i les quatre assignatures troncals generals de segon de Batxillerat que hagi cursat l’alumne, Castellà, Història d’Espanya i Idioma Estranger.

També inclou una de les quatre assignatures troncals generals amb vinculació a la modalitat de Batxillerat (Matemàtiques II, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II, Llatí II, o Fonaments de l’Art II).

La nota de la fase obligatòria de la PAU serà la mitjana d’estes 5 assignatures i haurà de ser igual o superior a 4 punts.

La nota d’accés serà la mitjana ponderada establerta per normativa: el 60% per a la qualificació final de Batxillerat i el 40% per a la nota de la fase obligatòria de la PAU.
S’entén que es reuneixen els requisits d’accés quan el resultat d’esta ponderació siga igual o superior a 5 punts, segons les fonts.

Fase voluntària

L’estudiant podrà presentar-se en la fase voluntària per augmentar la seua qualificació d’admissió fins a un màxim de 14 punts, a un màxim de 4 assignatures, a triar entre les 13 assignatures troncals d’opció, cursades o no cursades, diferents de la troncal general amb vinculació amb la modalitat de Batxillerat que s’examina en la fase obligatòria, i les 3 troncals generals de modalitat que no siguin la que tinguin en la seva fase obligatòria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment