13066909wEFE. La Unitat Militar d’Emergències (UME) desplegarà a la campanya de lluita contra els incendis forestals d’enguany un total de 3.000 militars, 532 d’ells del Tercer Batalló ubicat de Bétera, als quals se sumaran 13 hidroavions, 4 helicòpters i 170 camions de autobomba.

Amb este dispositiu, la unitat militar d’emergències es garanteix poder intervenir en tot el territori nacional en menys de quatre hores des que s’hagi autoritzat la seva intervenció, segons ha informat la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana en un comunicat.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha assistit hui a la caserna “Jaume I” de Bétera a l’inici de la campanya de lluita contra els incendis forestals que ha posat en marxa el Tercer Batalló de la Unitat Militar d’Emergències .

Este batalló desplegarà per esta campanya un total de 532 efectius, relacionats directament o indirectament en la lluita contra incendis forestals, 18 màquines d’enginyers, 9 embarcacions i 125 vehicles, segons han informat les mateixes fonts.

Segons ha explicat el tinent coronel Javier Moreno Miquel, cap del Tercer Batalló d’Intervenció de la Unitat Militar d’Emergències, han de disposar a més dels suports logístics i operatius necessaris per a les intervencions enquadrades tant en diferents Batallons d’Intervenció com en el Regiment de Suport i Intervenció en Emergències.

Moragues ha destacat el “gran treball” que realitza la Unitat Militar d’Emergència, una eina “fonamental”, ha afegit, per a la lluita contra el foc i qualsevol emergència. El delegat del Govern ha insistit que evitar “un incendi és cosa de tots” i, per això, ha demanat extremar les precaucions i ha advertit als piròmans que “caurà tot el pes del Codi Penal sobre ells”.

El Tercer Batalló d’Intervenció en Emergències, ha realitzat des de 2007 un total de 105 intervencions (deu d’ella entre gener de 2016 i abril d’aquest any), 77 d’elles en incendis forestals, 17 en inundacions, rescats i sismes; 7 tempestes hivernals; 3 en un altre tipus de catàstrofes com la recerca de cadàvers i una a l’exterior.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment