mas camarena cubeLa setmana passada el govern local format per la coalició Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana celebraven en una assemblea oberta als veïns els dos anys de legislatura de l’actual govern nascut de les eleccions de 2015. Els 10 regidors van fer balanç del que s’ha fet fins al moment i van avançar alguns dels objectius del que resta de legislatura. Hui és Mas Camarena-CUBE qui ha volgut fer un repàs als dos anys de legislatura.

“Per a nosaltres han sigut dos anys quasi perduts pel que fa als nostres objectius. Ni les urbanitzacions han avançat (excepte Camí de Paterna), ni el centre cívic ha continuat el seu desenvolupament després de quasi cinc anys tot i que la situació era prometedora. Dins de l’Equip de Govern, vam treballar molt i dur per a tots els veïns del municipi sense privilegis, que és el que sempre hem defensat. Ningú no dubta d’això. Però vam anar veient que no es complia l’equitat per al repartiment de despeses i inversions entre el centre i les urbanitzacions i vam haver de deixar-ho i dimitir. Els dos anys han sigut descoratjadors i tristos. Una oportunitat perduda de tendir ponts entre veïns i solucionar desgreuges”, afirmen des del partit de les urbanitzacions.

Ruptura del pacte

Els tres regidors de Mas Camarena-CUBE van formar part d’este govern encara que després van trencar el pacte i van passar a ser part de l’oposició “Tenim un sabor agredolç. Vam signar un Pacte de Govern donant suport a l’Alcaldia per Compromís al juliol de 2015, però tot van ser problemes i dificultats, no ens deixaven gestionar les urbanitzacions. Als 10 mesos vam haver d’eixir. dimitirem, cosa inusual en este país”.

Errors i encerts del govern de Cristina Alemany

“El millor que podem dir d’este equip de govern és la seua voluntat de canviar el poble d’acord als seus ideals (els compartim o no). El pitjor és la manca d’eficàcia en esta tasca. També els falta valor per acceptar que la realitat ha canviat hem crescut i ja no som un poble xicotet i endogàmic. Bétera ha de ser cosmopolita, plural i integradora i especialment ha d’assumir que la seua riquesa (l’econòmica, però també la social i la cultural) ve en un 40% de les urbanitzacions”, afirmen.

Salvador Beltrán reconeix els avanços en temes com el de l’inici d’obres de Camí de Paterna “encara que siga una solució a mitges” i critica la “paralització gratuïta i injustificada del Centre Cívic” i “el gran buit de gestió en les urbanitzacions”.

“Volem compartir el futur amb Bétera. Però no en estes condicions”

Com oposició assumeixen no han aconseguit l’equitat que buscaven per falta d’alternatives “ens aboquen a buscar una solució separant les urbanitzacions d’un Ajuntament que ens tracta malament i injustament. La posició curta de mires del govern tanca tots els camins de conviure junts com seria desitjable per a nosaltres. Ho afirmo explícitament i amb contundència: volem compartir el futur amb Bétera. Però no en estes condicions”, afirma Salvador Beltrán.

Mas Camarena-CUBE afirma que no van ser convidats a l’assemblea oberta de la passada setmana “no ens van convidar. Això és molt significatiu de la seua voluntat que no estiguérem. La nostra presència allí es podia interpretar com una manera de patrimonialitzar, dificultar o fins i tot boicotejar l’acte, no érem ben rebuts. Si no, ens hagueren convidat. D’altra banda la convocatòria a 21.000 habitants es va plasmar amb la presència de menys de 50 persones. Per tant com a eina de divulgació a la població crec que va ser irrellevant, potser fins un fracàs”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment