13062928wEFE. El nombre de persones que han donat els seus òrgans a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 30% en els cinc primers mesos de 2017 respecte al mateix període de l’any anterior, en registrar 98 donacions enfront de les 75 de 2016.

Segons dades facilitades per la Generalitat, del total de les donacions, 22 han sigut a la província de Castelló, 41 a València i 35 a Alacant, a les quals cal sumar altres deu casos de la modalitat de donant viu, una xifra similar a la registrada l’any passat durant el mateix període de temps.

“Estes dades mostren una vegada més la solidaritat de la ciutadania i la seua implicació en el programa de donació d’òrgans”, ha destacat la consellera de Sanitat, Carmen Montón, al que ha afegit que “sense ells, estes dades no serien possibles, com tampoc l’oportunitat i l’esperança que es brinda als pacients que els han rebut”. “Amb estes bones dades aconseguides fins ara seguirem treballant per consolidar i millorar aquestes xifres a final d’any”, ha afegit Carmen Montón amb motiu del 7 de juny, el Dia Mundial del Donant d’Òrgans.

En estos primers cinc mesos de l’any, l’hospital amb major nombre de donants ha estat el General de Castelló amb 20, seguit del General d’Alacant i La Fe de València amb 16 donants cadascun.
Munt també ha ressaltat l’augment de donants en asistòlia, és a dir, en parada cardíaca amb l’absència completa d’activitat elèctrica en el miocardi.

Segons dades aportades per la Generalitat, durant els sis primers mesos de 2017 s’han realitzat a la Comunitat Valenciana 140 trasplantaments renals, 56 hepàtics, 14 cardíacs, 32 pulmonars i 3 pancreàtics, el que en total suma 242 trasplantaments, xifra que suposa un increment del 35% respecte a les dades del mateix període de l’any passat.

L’any passat la Comunitat Valenciana va registrar el seu segon rècord històric en donació amb 191 donants de cadàver, només superat en l’any 2015 en què hi va haver 206 donants.
“De mantenir les dades de donació dels primers mesos de l’any 2017, la taxa de donació passaria de 38,6 per milió de població (pmp) a 47,6 pmp”, ha destacat el director del programa de trasplantaments de la Comunitat Valenciana, Rafael Saragossa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment