Isabel García foto_Abulaila_ (1)

Foto: Diputació de València

La Diputació de València celebra l’Orgull LGTBI amb un conjunt d’activitats distribuïdes al llarg de tot el mes de juny, amb les quals la institució pretén visibilitzar i conscienciar a la societat sobre les dificultats a les quals s’enfronta aquest col·lectiu. “És la primera vegada que s’elabora un programa tan complet, que mostra el compromís d’aquesta institució amb la identitat de gènere i la diversitat sexual”, ha manifestat la diputada d’Igualtat, Isabel García.

La programació arranca aquest dimecres 7 de juny amb l’hissat de la bandera LGTBI en la façana de la seu de la Corporació provincial i la presentació del llibre ‘De la sexualidad a las sexualidades’, de Vicent Bataller, en la biblioteca municipal de Moncada. La setmana es completa el dijous 8 de juny amb la presentació d’una altra publicació, ‘La cultura de la homofobia’, de Ramón Martínez, que serà en el pati de la Scala de la Diputació de València.

La celebració continuarà el dimarts 13 de juny amb la final i lliurament de premis en el MuVIM de ‘Cortos por la diversidad’. Des del 21 al 30 de juny podrà visitar-se l’exposició ‘Donant la cara, un passeig per la diversitat’ en el saló d’actes de la Casa de la Cultura de Xirivella. El 24 de juny s’inclou la manifestació de l’Orgull LGBTI, sota el lema “Exigim un món lliure per a ser com som” i el 28 del mateix mes culminaran els actes de commemoració amb la il·luminació dels colors de la bandera LGTBI en la façana de la seu de la Corporació.

Així mateix, la institució provincial ha posat a la disposició dels ajuntaments de la província diverses activitats per a commemorar aquesta cita. D’aquesta manera, els municipis que ho sol·liciten podran comptar amb un cinema fòrum sobre temàtica LGTBI, amb peces audiovisuals entre les quals s’inclouran les finalistes i guanyadores de ‘Cortos por la diversidad 2017’. Amb les pel·lícules s’han preparat unes sessions didàctiques amb les quals es treballarà sobre els temes tractats.

De la mateixa manera, els Consistoris valencians podran comptar amb ponències sobre lleis relacionades amb la LGBTIfòbia i la discriminació per orientació o identitat sexual, impartides per personal expert dels moviments associatius, de l’àmbit polític o personal tècnic. Finalment, s’inclou el taller “Con-tacto, comunicación con tu cuerpo y alma”, impartit per Raquel Busnadiego, Màster d’acompanyant Gestalt.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment