metro riba-rojaEl president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Govern valencià ha desbloquejat la situació de la Línia T2 de Metrovalencia, una infraestructura paralitzada des de 2011, amb una inversió inicial de 50 milions d’euros, dels quals 30 seran aportats per la Administració autonòmica i 20 procediran del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Així ho ha explicat el cap del Consell després de reunir-se amb el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i l’alcalde de València, Joan Ribó, amb l’objectiu d’abordar la planificació introduïda per la Generalitat pel que fa al Pla Operatiu 2014-2020 dels fons Feder.

Pel que fa al “desbloqueig” la infraestructura de València, Puig ha assegurat que es tracta d’una “actuació paradigmàtica del que és una nova manera de gestionar i d’entendre la planificació”, i ha insistit que, per al Consell, ha sigut un “enorme esforç” buscar una fórmula per revertir la situació actual, a causa de la situació de infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana.

“Ens trobem 200 milions d’euros enterrats en una obra paralitzada i ara reactivem la T2 amb 50 milions d’euros d’inversió en un primer tram”, que abasta el trajecte comprès entre el carrer Alacant – Ciutat de les Arts. D’aquests 50 milions d’euros, 20 procedeixen dels fons Feder i 30, de la Generalitat.

Es tracta d’una línia de transport urbà que passa per la Ciutat de les Arts i de les Ciències i “de gran interès estratègic”, que completarà la xarxa de metro de la ciutat de València, després d’estar paralitzada des de 2011.

Per este motiu, el president ha reiterat la necessitat que el Govern d’Espanya “deixi de menysprear i discriminar la Comunitat Valenciana” i ha sol·licitat que València se sume a la llista de ciutats en les que inversions com la que es va a realitzar en la Línia T2 “comporten el finançament de l’Estat”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment