Avalem beteraDes del passat cinc de juny vint alumnes inscrits en el Sistema de Garantia Juvenil tenen la possibilitat d’aconseguir els certificats de professionalitat en la branca agrària i la d’arts gràfiques. Els joves han sigut contractats per l’Ajuntament de Bétera amb una subvenció de més de 389.000 euros del Servei Valencià d’Ocupació.

“T’Avalem Bétera” compta amb els certificats sobre activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (nivell 1), instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (nivell 2), i disseny de productes gràfics (nivell 3). El regidor d’Ocupació Augusto Sevilla (Asamblea Bétera Ciudadana) ha manifestat la importància d’estos projectes que “ajuden a millorar la capacitació professional per a incorporar-se al mercat laboral al mateix temps que reben un salari mensual per contribuir a cobrir les seues necessitats”.

Formació i ocupació

Els projectes T’avalem es configuren com a programes mixtos d’ocupació-formació que tenen per objecte millorar la qualificació i la inserció professional dels joves inscrits en el Sistema de Garantia Juvenil, mitjançant la realització de projectes de formació en alternança amb l’ocupació, a fi de facilitar una oportunitat laboral simultània a la formació necessària per adquirir les competències que augmenten la qualificació i inserció de les persones treballadores formades.

Certificats professionals

Els certificats de professionalitat que s’imparteixen en este projecte són els següents: Activitats auxiliars en Vivers, jardins, i centres de jardineria (nivell 1), Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (nivell 2), i disseny de productes gràfics (nivell 3).

Seguint instruccions del SERVEF, tota la formació dirigida a desocupats que s’imparteix des de les corporacions locals ha d’anar enfocada a l’obtenció de certificats de professionalitat. En esta línia la Regidoria d’Ocupació mitjançant l’ADL ha realitzat els tràmits oportuns per a l’homologació de dotze especialitats formatives.

Els alumnes han sigut contractats durant un any amb la modalitat de contracte de formació i aprenentatge i rebran un salari al mateix temps que reben ensenyaments teòrics i pràctics del certificat/s de professionalitat. Per a la realització del projecte s’ha obtingut del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, una subvenció de 389.059 euros.

Els alumnes del Grup I, realitzaran simultàniament dos certificats de professionalitat de nivell 1 i 2, “Activitats auxiliars en Vivers, jardins, i centres de jardineria”, i “Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes”.

Els alumnes participants rebran a més la següent formació complementària: inserció laboral, sensibilització mediambiental, i en igualtat de gènere. Alhora, i per als alumnes participants que no hagen assolit els objectius de l’Educació Secundària obligatòria (ESO), que preveu la normativa vigent en matèria d’educació, l’organització té programes específics per tal de completar esta educació i proporcionar-los una formació bàsica i professional que els permeta incorporar-se a la vida activa o prosseguir els seus estudis.

El regidor d’Ocupació, Augusto M. Sevilla Vizcaíno “ha recalcat la importància d’estos projectes de formació i ocupació en tant que proporcionen als participants l’oportunitat de rebre un o diversos títols formatius homologats que contribuiran a millorar la qualificació professional i la seua incorporació al mercat laboral. Estos programes permeten obtenir al mateix temps una formació reconeguda i rebre un salari mensual que ajuda a cobrir les seues necessitats”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment