carretera beteraEFE. La Diputació de València presenta este divendres un diagnòstic dut a terme des de fa un any que establix els díhuit trams amb més sinistralitat ciclista de la província, així com possibles solucions, en la cima de seguretat viària convocada pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

Segons l’estudi a què ha tingut accés EFE, la Diputació ha determinat un total de 18 “punts negres” que precisen actuació, com el tram que va des de l’A-7 a Massamagrell a Nàquera (CV-305), de Godella a Torres Torres (CV-310), de València a Náquera per Moncada (CV-315), del Port de Sagunt a Torres Torres per Els Valls (CV-320), l’accés a Portacoeli (CV-331) i el tram de Riba-Roja a Vilamarxant (CV-370) .

També figuren en eixe mapa el tram de Torrent a Montroi per la CV-405, de Turís a la CV-50 (CV-422), així com de Real de Montroi a Dosaigües (CV- 435) .

Altres punts conflictius són els que van des de Palmeretes a Cullera (CV-502), de Guadassuar a Algemesí (CV-523), de la Pobla Llarga a Navarrés per Sumacàrcer (CV-560), de Xàtiva a Simat de la Valldigna (CV-600), de Cullera a la CV-603 (CV-605), de Xeraco a Grau de Gandia (CV-605), de Grau de Gandia a Oliva (CV-670), de Gandia a Simat de la Valldigna per Barx (CV-675) i de Gandia a CV-60 (CV-680).

El diputat provincial de Carreteres, Pablo Seguí, ha assenyalat a EFE que la seguretat viària dels “altres usuaris de la carretera”, entre els quals figuren els ciclistes, tant ocasionals com esportius, és un dels temes que preocupa a l’actual equip de govern de la Diputació.

Per a això s’han posat en marxa dos vies: una centrada en usuaris no monitoritzats, com a ciclistes i vianants, per a desplaçar-se entre municipis, i una altra centrada en els ciclistes esportius, per als quals “el terreny de joc” és la carretera i necessiten més seguretat en les calçades.

El diagnòstic té com a objectiu “ver com són els trams per on circulen els ciclistes esportius, detectar aquells punts més conflictius per a veure quina és la problemàtica concreta que presenten” i, a partir d’ací, “ver com podem intervindre per a solucionarla”, ha agregat Seguí.

Una vegada acabat el diagnòstic, la Diputació preveu començar a treballar en el disseny d’un pla d’acció en què es determinen línies concretes, com el reforç de la senyalització d’advertència de la presència de ciclistes, la limitació de la velocitat de circulació per als vehicles -“que podria ser només en determinats dies o èpoques o bé en trams d’horaris”, segons el diputat- i, finalment, l’ampliació de voreres d’emergència.

Segons ha explicat a EFE, el diagnòstic es presentarà coincidint amb la mort de cinc ciclistes en carreteres valencianes en a penes mes i mig i la convocatòria que ha fet el president de la Generalitat per a abordar este problema el divendres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment