alerta feminista beteraBétera també s’ha unit este matí a les 12:00 hores a la protesta del Moviment Feminista qui ha demanat que es complisca el Conveni d’Istanbul del Consell d’Europa, ratificat el 2013 pel Govern espanyol, que exigeix atendre la prevenció i atenció a les víctimes de la violència de gènere, i es dote d’una partida pressupostària per tirar-ho endavant.

A la campanya “19J: Alerta feminista contra la violència masclista“, que va sorgir del moviment feminista de València i s’han sumat hui més de 160 municipis i 600 organitzacions de tot Espanya.

El Moviment Feminista exigeix que els pressupostos generals destinen, com a mínim, 120 milions d’euros a programes per a la lluita contra la violència masclista, i considera que els 31 milions previstos per a aquest any, que suposen menys del 0,01% del total, no atendrà la prevenció necessària en els àmbits educatius, sanitari i mitjans de comunicació.

L’alcaldessa, Cristina Alemany, la regidora de la Dona i Igualtat, Maite Bes, i el professor de filosofia de l’IES Les Alfàbegues, Ángel Vallejo, han encapçalat la convocatòria amb la lectura de diferents textos i d’una moció per instar al govern d’Espanya a destinar més fons per a lluitar contra la violència de gènere.

MANIFEST

“Davant l’aprovació dels pròxims pressupostos generals de l’Estat per a 2017, les ORGANITZACIONS DE DONES convoquen esta  #AlertaFeminista per seguir denunciant que estos pressupostos reflecteixen un model econòmic basat en activitats productives depredadores del medi ambient, que no s’atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre homes i dones amb conseqüències desastroses per al medi ambient, l’economia, la societat i sobretot per a la vida de les dones.

Menor taxa d’ocupació femenina, desigualtat salarial, precarietat, feminització de les cures i per si fos poc, DIA A DIA, ENS estan assassinant, a nosaltres i a les nostres criatures, davant la més absoluta indolència del govern central, les institucions i els poders públics .

Així que com ja no podem aguantar ni un assassinat més i perquè a més no es mostra interès en acabar amb el masclisme, ni amb els privilegis que sustenta el patriarcat, perquè els assassinats de dones s’han normalitzat, perquè demà podem ser qualsevol de nosaltres, o les nostres filles, mares, veïnes o amigues, és que dimecres passat dia 31 de Maig ens vam reunir dones i associacions del moviment Feminista de València, per dissenyar estratègies i exigir recursos que acaben d’una bona vegada amb aquesta ceguesa institucional i aquest patriarcat assassí .

Fruit d’aquesta reunió al Centre Octubre de València, publiquem el següent escrit:

Fartes de minuts de silenci, condemnes virtuals i discursos que cada vegada semblen més hipòcrites.
Asfixiades per la impotència davant el continu degoteig d’assassinats de dones i criatures.
Morts anunciades que ningú ha volgut evitar.
Indignades davant un Pacte d’Estat que naixerà mort si no hi ha fons per al seu desenvolupament i aplicació.
I unides per l’objectiu comú de manifestar un rotund rebuig a la passivitat criminal dels poders públics, així com l’exigència innegociable d’una partida pressupostària suficient per a la lluita contra la violència masclista ia favor de la igualtat, es proposa canalitzar la ràbia i la indignació provocada pel terrorisme masclista al voltant d’una proposta concreta, col·lectiva i reivindicativa “.

Per això han instat  al govern d’Espanya a destinar més fons per a lluitar contra la violència masclista. En concret 120 milions d’euros per al Pacte d’Estat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment