carretera beteraLa Diputació de València ha incrementat el pressupost per a conservació i manteniment de la xarxa de carreteres provincial fins als 11,5 milions d’euros a l’any, enfront dels 8,3 milions anuals de l’anterior període. Un augment del 39% que, tal com ha destacat el president Jorge Rodríguez, “permetrà intensificar les actuacions destinades a la reparació i manteniment de les carreteres valencianes, amb la consegüent millora de la seguretat vial i la reducció de la sinistralitat”.

El contracte, que és a punt d’adjudicar-se, contempla un període de 36 mesos, per un import global de 34 milions d’euros, a raó de 11 milions  d’euros a l’any, la qual cosa per a una xarxa de 1.800 quilòmetres de vies i que suposa més del 50% de l’extensió de les carreteres en la província, ix a una mitjana de més de 6.300 euros per quilòmetre. En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “és una de les majors inversions en conservació de carreteres realitzada per una administració pública”, ha afirmat el president.

Entre les tasques més freqüents en matèria de conservació s’inclouen les actuacions de senyalització en la xarxa viària provincial, la neteja de cunetes, el reforç dels ferms que presenten un mal estat i la substitució i renovació d’elements de contenció en mal estat o que puguen resultar perillosos per als usuaris de les carreteres, en aquest cas molt especialment per a aquells que circulen amb moto.

Per al responsable de l’àrea de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí recorda que “no és tan important fer noves carreteres com consolidar i conservar la xarxa existent, seguint les directrius que ens marca la Unió Europea en matèria de xarxes d’infraestructures”.

Pressupost de Conservació per Demarcacions (anual)
Demarcació de Villar del Arzobispo…………………………………………………. 1.826.917,00 €
Demarcació de Bétera-Serra………………………………………………………….. 1.975.652,85 €
Demarcació d’Utiel-Requena………………………………………………………… 1.877.480,38 €
Demarcació de Buñol…………………………………………………………………….. 2.011.416,80 €
Demarcació d’Alzira…………………………………………………………………….. 1.829.277,49 €
Demarcació de L’Alcúdia de Crespins……………………………………………… 2.015.170,15 €
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment