violencia machista 1 beteraLa Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives preveu incrementar el pressupost destinat a la lluita contra la violència masclista fins als 12 milions d’euros el 2018, fet que suposa un increment del 29 per cent respecte a les xifres d’enguany.

Així ho ha assegurat el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana d’Igualtat, Alberto Ibáñez, que ha explicat que aquesta partida va destinada a finançar ajudes directes, indemnitzacions i centres d’atenció a dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles .

El seu increment va en la “línia ascendent que s’ha iniciat en els últims dos pressupostos de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”, segons Ibáñez, que ha afegit que aquest any la partida va arribar als 9,3 milions d’euros, segons un comunicat de la Generalitat.

Segons les fonts, el compromís del Consell en la lluita contra la violència de gènere també s’ha vist reflectit, a nivell pressupostari, en el fet que enguany per primera vegada les ajudes directes a les dones víctimes de violència de gènere tenen consideració de crèdit ampliable.

Això suposa, segons assenyala el secretari autonòmic, “poder renovar-la tantes vegades com siga necessari en el cas que les partides previstes s’esgoten”. “Des de la Generalitat considerem que és clau la dotació de recursos específics per a l’atenció i intervenció en víctimes de violència de gènere”, ha assegurat.

També és clau, segons Ibáñez, “dissenyar uns pressupostos amb perspectiva de gènere que incloguen, en totes les conselleries, mesures de prevenció, sensibilització i detecció, així com promoció de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”.

Ha recordat que des de la Vicepresidència s’està liderant el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, format per les entitats feministes, Universitats Públiques, organitzacions polítiques, agents econòmics i socials, col·lectius de periodisme i les administracions públiques valencianes. Aquest Pacte pretén fixar unes línies estratègiques que permetin treballar de forma conjunta contra qualsevol tipus d’agressió cap a les dones.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment