Vicent-Sorli1112-150x150OPINIÓ
Vicent Sorlí, militant socialista

Altra vegada, les cròniques periodístiques ens parlen de fractura al PSPV-PSOE. Quan al partit socialista s’enceta un procés de primàries, els “titulats” en periodisme comencen a relatar cròniques negres i apocalíptiques sobre el partit socialista i la seua “eterna” divisió interna. Algú d’ells, els més atrevits, han arribat a escriure que els socialistes podem arribar, en aquestes situacions, a l’irrellevància política, quan en realitat tant sols es tracta d’un procés de primàries, regulat als estatuts del partit, on els militants tenen el seu protagonisme i la seua veu, i on el vot ha de ser presencial i personal, ací no valen les votacions online.

En aquest nou procés, hi ha de moment dos actors principals. Per una part l’actual President de la Generalitat, que fa el paper de l’inoportú, perquè inoportuna va ser la seua actitud i el seu posicionament davant el passat procés (fractura per alguns “titulats” en periodisme) de Primàries que portaren a la Secretaria General a Pedro Sánchez, per la qual cosa ha demanat públicament perdó i disculpes del seu error; però mira, si alguna cosa positiva va tindre esta actitud, va ser el convenciment públic de Ximo, que en política i en la vida cal prendre partit. Quants militants no varen avalar ni posicionar-se públicament per cap candidat, limitant-se únicament i de forma molt íntima a exercir el vot lliure, directe i secret?

Per altra banda tenim al company Rafa García en el paper de l’oportunista. Ell es va posicionar a favor de Pedro Sánchez i treballa, com molta gent ho feu, per aconseguir el que a la fi s’ha produït. L’acte al pavelló esportiu de Burjassot, ciutat d’on és l’Alcalde, va ser decisiu, emotiu i memorable, però això en cap moment i al meu entendre, va significar cap oportunitat de futur per a ell.

Encara hi ha molta gent que no entén el que significà l’històric procés de primàries del passat 21 de maig. Els militants primordialment votarem en contra de l’aparell, en contra de la denominada vella guàrdia, en contra del passat, en contra de tantes coses negatives que ens estaven ofegant, que no hi havia més remei que fer-ho i al capdavant estava Pedro Sánchez.

Des d’ací m’atrevisc a dir-li a Rafa García que no siga oportunista, que no debilite a l’actual Pspv- Psoe, que governant en altres forces, suposadament emergents, està pujant a les enquestes i que ha d’esperar la seua oportunitat.

D’ací a dos anys, començaran les primàries per a candidat a president de la generalitat, i tindreu, tant tu com Ximo l’oportunitat; mentrestant hauries de centrar-te en l’Alcaldia del teu poble, on no fa massa anys un veí teu va escriure:
“Assumiràs la veu d’un poble,
I seràs la veu del teu poble,
I seràs per sempre, poble
I patiràs i esperaràs
I aniràs sempre entre la pols
et seguirà sempre una polseguera”

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment