mosquito-1332382_960_720Amb l’arribada de la calor intensa veïns i veïnes de Bétera de totes les edats estan patint nombroses picades de mosquits. Les xarxes socials s’han omplit estos últims dies amb fotos de picades i l’Ajuntament de Bétera està rebent moltes queixes davant la preocupació dels veïns.

Amb l’objectiu informar els veïns sobre la situació Betera.com ha parlat amb el tècnic de Medi Ambient, Enrique Esquerra, qui ens ha explicat que l’empresa contractada pel consistori està seguint el protocol marcat des del passat mes de gener.

Després d’un estudi exhaustiu de tot el municipi per detectar els focus on es concentren més mosquits s’han detectat zones més crítiques com urbanitzacions, embornals o zones verdes del nucli urbà. L’empresa Ecotratamiento y Servicios S.L. ha fumigat una volta al mes d’abril i maig, i “els mesos de més calor s’estan realitzant dos tractaments mensuals, i així fins a desembre”, explica.

L’empresa està duent a terme dos tipus de tractaments en les zones més crítiques com en les que hi ha aigua estancada: l’anomenat larvicida per acabar amb les larves i l’insecticida per desfer-se dels mosquits adults.

Mosquit tigre a Bétera

El tècnic del departament de Bétera ens ha confirmat la presència de mosquit tigre al poble, sobretot a les urbanitzacions “no totes les picades són de mosquit tigre, poden ser del mosquit comú, solen diferenciar-se per la grandària encara que és veritat que depenent de la pell una picada del mosquit de sempre pot ser també gran i dolorosa”, explica.

En les últimes setmanes la Regidoria de Medi Ambient ha realitzat una campanya informativa per informar sobre consells i recomanacions a seguir per evitar la proliferació del mosquit tigre a la localitat.

Recomanacions:

  • Evitar recipients que puguen acumular aigua estancada (galledes, bidons, cendrers, taps, plats de testos, fonts…) perquè no hi haja llocs de cria i impedir la seua reproducció.
  • Mantenir els nivells de clors adequats a les piscines, basses i estanys durant tot l’any perquè no crien.
  • Protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres perquè no ponguen els seus ous.
  • Vigilar el reg per degoteig, que pot deixar xicotets punts d’aigua en testos i plats. Cal retirar l’aigua sobrant del reg de les plantes.
  • Renovar cada 2 o 3 dies l’aigua dels abeuradors dels nostres animals.
  • Tirar aigua en els embornals, almenys una vegada a la setmana, per evitar el seu estancament.

Amb estes accions podem evitar que aquest mosquit s’instal·le al nostre municipi, ja que cria preferentment en zones privades perquè necessita molt poca quantitat d’aigua per dipositar els seus ous i qualsevol xicotet recipient que puga acumular aigua és suficient.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. Deurien també prendre mesures per a les panderoles que corren pel casc antic del poble entrant a les vivendes, al carrer Conte Berbedel no hi ha nit que no en veiem dos o tres, tinguent molts veïns aquests insectes a casa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment