beteraLa Conselleria de Sanitat ha activat per aeste divendres el nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39 graus) en zones de les comarques de la Vall d’Aiora, la Costera, la Ribera Alta, Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida, el Comptat, la Safor i Marina Alta. Segons un comunicat de Sanitat, per al dissabte la previsió és que també es mantinguen les mateixes temperatures i l’alerta en zones d’aquestes comarques.

Encara que Camp de Túria no es troba entre les comarques en alerta taronja les temperatures també estan sent molt altes des de fa uns dies i ho continuaran sent.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia avui divendres a Bétera arribarem als 34º de màxima, demà els 33º i diumenge els 32º. Pel que fa a les mínimes nocturnes rondaran els 22º de manera que les primeres nits d’estiu seran molt caloroses.

Recomanacions

D’esta manera, en produir aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones grans, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Sanitat posa a disposició del ciutadà a la seua pàgina web www.sp.san.gva.es/calor tota la informació i consells d’actuació davant d’una possible onada de calor, i recorda el telèfon d’emergències (112) davant sospita de risc per a la salut.

La Conselleria recomana especial cura amb el sol entre les 12 hores i les 16 hores, així com l’ús freqüent de cremes protectores adequades.D’altra banda, es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia i no realitzar exercici físic intens. També es recomana utilitzar roba ampla, lleugera i de colors clars i protegir el cap amb una gorra o barret.

A casa s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals a les façanes exposades al sol, i situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta la població a beuremolta aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set, evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars abundants i calentes, i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment