carril biciL’alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia, s’ha reunit amb el Cap de Servei de Conservació i Explotació de Carreteres, Alfredo Muñoz, per analitzar el projecte de carril bici que unirà la Pobla amb el municipi de la Eliana. La reunió ha servit per estudiar el millor traçat per esta via compartida entre bicicletes i vianants, una obra que ha de donar una alternativa al cotxe entre els dos pobles.

El projecte obligarà a remodelar la carretera CV-375 entre el nucli urbà i la zona residencial Cap de l’Horta. Es redistribuirà la configuració de la calçada i es cobrirà la cuneta per aconseguir l’espai per este carril sostenible. El carril bici es farà a la banda esquerra de la carretera en sentit l’Eliana per enllaçar amb els trams ja existents al municipi i coordinar la xarxa ciclista actual.

Esta via anirà separada de la carretera i només tindrà un encreuament a l’altura del camí de l’Assagador. L’obra suposarà la construcció de 1.650 metres de carril ciclista i de vianants amb una previsió d’inversió d’uns 300.000 euros.

Alfredo Muñoz ha assenyalat que com que no es necessiten realitzar moltes expropiacions de terrenys, la previsió és poder incloure-la en els pressupostos de 2018. En una segona fase es completarà el carril entre el límit del terme municipal i l’Eliana.

Per la seua banda, el regidor d’urbanisme ha destacat que es tracta d’una “aposta decidia per una mobilitat sostenible, perquè els veïns puguin tenir una alternativa real al cotxe en els seus desplaçaments”.

L’Alcalde de la Pobla ha destacat que amb aquesta visita comença a fer-se realitat el Pla de Mobilitat Cicle-vianants que presentava la Diputació de València fa només dues setmanes i on s’anunciaven aquestes obres per a la Pobla. Garcia ha manifestat l’interès de l’Ajuntament de “vertebrar el municipi tant d’est a oest amb uns carrils bicicletes i de vianants que connecten amb Benaguasil i la Eliana, com de nord a sud entre el Parc del Túria i la Calderona”.

La reunió ha servit també per estudiar la remodelació de la carretera entre la Pobla de Vallbona i Riba-roja i que ha d’incloure també un carril compartit per a ciclistes i vianants.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment