13103269wReduir les emissions de CO2 a l’atmosfera, minorar el consum energètic i augmentar l’eficiència i durabilitat de les actuacions són algunes de les conseqüències directes de l’aposta per la innovació que l’àrea de Carreteres de la Diputació de València està duent a terme en les seues actuacions.

Esta iniciativa ja té els seus primers exemples pràctics en les obres d’asfaltat de les carreteres de la demarcació de la localitat valenciana d’Alzira, ara en execució, ha informat la Diputació de Valencia en un comunicat. Així ho ha traslladat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, en una visita a Algemesí on, acompanyat per l’alcaldessa Marta Trenzano, ha supervisat els treballs de reasfaltat de la CV-525.

En esta carretera, que uneix Algemesí amb Alginet, la institució provincial ha apostat per la utilització d’una mescla denominada SMA, amb un alt contingut en betum, que presenta una major resistència i durabilitat. Això, tal com ha explicat Seguí, “ens va a permetre que la carretera estiga en bones condicions durant més anys que amb els materials que fins ara es venien utilitzant”.

D’esta manera, els tècnics de l’àrea de Carreteres asseguren que, si bé el cost inicial de l’actuació, en aquest cas proper als 600.000 euros, és lleugerament superior al que resultaria de la utilització d’un asfalt tradicional, “l’augment de la vida útil del producte suposa a la llarga un estalvi econòmic”.

Esta “no és l’única innovació” que s’està aplicant en les obres de millora de la Demarcació d’Alzira, perquè el diputat de Carreteres ha explicat que en l’actuació recentment finalitzada a Carcaixent, la institució provincial va apostar per la utilització d’un altre tipus de mescla, en aquest cas realitzada amb una dispersió d’aigua al 2%, que el que fa és un escumejat del betum que redueix la seua viscositat i permet fer la mescla a 30 o 40 graus menys que l’habitual.

“Amb açò hem aconseguit reduir les emissions de CO2 i menys consum energètic i s’aconsegueix per tant un asfalt molt més respectuós amb el medi ambient, sense comptar la millora que representa per als treballadors, que se sotmeten a un menor estrès tèrmic”, ha declarat Seguí.

Si bé la Diputació ja havia dut a terme algunes proves d’aquest tipus de tècniques, aquesta ha sigut la primera vegada que el seu ús s’ha introduït com a especificació tècnica en un projecte de l’àrea de Carreteres.

“Des del primer moment, el president va delegar en l’àrea de Carreteres la responsabilitat d’evitar obres faraòniques i fer en canvi obres que milloraren la seguretat de tots els usuaris i aquesta és una aposta decidida per la millora de les carreteres, però no solament des de la perspectiva de la seguretat vial, que és sempre el primer objectiu de tota actuació, sinó també des del punt de vista de la innovació”, ha destacat Seguí.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment