APERTURA_27La Diputació de València, a través de l’àrea d’Hisenda que dirigeix el diputat Toni Gaspar, ha fet efectiu el pagament als ajuntaments dels 20,6 milions d’euros que li correspon transferir a la corporació provincial del Fons de Cooperació Municipal, en el qual participa a parts iguals amb la Generalitat Valenciana.

D’aquesta forma, la Corporació que presideix Jorge Rodríguez injecta liquiditat en els consistoris en un moment de necessitat econòmica per a molts d’ells, coincidint amb l’inici del període estival, i tenint en compte que esta aportació pot destinar-se tant a inversió com a despesa corrent, la qual cosa pot suposar un alleujament per a les arques municipals.

En paraules del president de la Diputació de València, “les institucions valencianes posen per primera vegada a la disposició dels ajuntaments un mecanisme que “quadra el cercle del finançament dels municipis valencians”, en resposta a “el que diu l’Estatut d’Autonomia i a les reivindicacions històriques dels alcaldes i alcaldesses”.

Rodríguez ha explicat que dins del Fons de Cooperació, les aportacions de la qual als municipis són incondicionades, “els ajuntaments reben diners per a despesa corrent, una de les demandes més repetides entre els alcaldes, ja que en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d’aquest tipus de despesa, i sense un finançament adequat és difícil mantenir-los”.

Un alleujament per a les comarques  

Per comarques, la Diputació ha transferit 3.750.000 euros als municipis de l’Horta Sud; 2.900.000 euros als de l’Horta Nord; 2.610.000 euros a la comarca de la Ribera Alta i al voltant d’1.000.000 euros a la Baixa; 1.860.000 euros als municipis de la Safor; 1.700.000 euros als de Camp de Túria; 1.262.000 a la Vall d’Albaida; 950.000 euros a la Costera; 940.000 al Camp de Morvedre; 604.000 euros a la comarca de la Hoya de Buñol; 491.000 euros a Utiel-Requena; 404.000 a Los Serranos; 300.000 a la Canal de Navarrés; 211.000 al Valle de Ayora; i 77.000 als municipis del Rincón de Ademuz.

Estes mateixes quantitats tornaran a transferir-se a les comarques valencianes des de la Generalitat, fins a completar els 41,2 milions d’aquest primer Fons de Cooperació Municipal en la província de València, que permet als municipis seguir invertint en millora d’infraestructures i serveis bàsics o destinar aquestes partides a despeses de funcionament, com podria ser la neteja municipal.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment