No eixir al carrer durant les hores més caloroses, protegir-se el cap i beure molta aigua. Estes són algunes de les recomanacions del Servei de Teleasistència de la Diputació de València, que ha realitzat en l’últim mes més de 8.000 trucades a usuaris de les comarques valencianes.

El protocol d’actuació davant ones de calor contempla un seguiment especial a les persones més sensibles davant els canvis de temperatura, reforçant la informació transmesa per les administracions públiques.

Dins d’este protocol, Atenzia ha intensificat les cridades en les comarques més afectades, com La Costera o la Ribera Alta: en elles s’ha contactat amb quasi 3.000 usuaris per a donar-los consells per a afrontar millor les altes temperatures i evitar colps de calor. Així mateix, amb la nova alerta emesa a la Canal de Navarrés, s’intensificaran també les actuacions.

A través del servei de la Corporació provincial, professionals amb formació específica ofereixen en estes dates suport, acompanyament i proximitat a usuaris vulnerables en estes situacions, a més de l’habitual seguiment diari. En estesentit, es donen consells adaptats a les persones majors, impulsant un servei preventiu per a evitar els riscos vinculats a la calor.

Mesures davant l’ona de calor  

Les recomanacions més habituals són estar a casa en les hores centrals del dia (de 12.00 a 18.00 hores), evitar l’exercici físic i les activitats intenses que requerisquen esforç. En cas d’eixir a l’exterior, s’aconsella usar roba lleugera que permeta la transpiració, caminar a poc a poc i per trajectes amb ombra, i protegir-se el cap i la vista.

Quant al domicili, els treballadors del servei de Teleasistencia aconsellen ventilar la casa durant les primeres hores del matí i a la nit, i baixar les persianes en les hores de més calor.

Per a afrontar una ona de calor és fonamental la hidratació, per la qual cosa es recomana beure de 2 a 3 litres d’aigua, sucs o infusions, i evitar les begudes alcohòliques i amb cafeïna. També s’aconsella menjar en xicotetes quantitats però de forma més freqüent, a més d’incloure en la dieta fruita, verdura i aliments frescos.

En el cas dels cuidadors de persones depenents o en llit se’ls recomana que, a més de mantenir-los hidratats, és important que refresquen els llençols i que es troben en un lloc fresc. Així mateix, totes les persones contactades poden activar el dispositiu per a ser atesos pels professionals durant les 24 hores del dia, en cas de dubte o de patir qualsevol símptoma relacionat amb la calor.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment