13134676wEFE. Sis grans caps amb essències “matissianes” de l’escultor valencià Manolo Valdés es fusionen amb l’arquitectura contemporània de la Ciutat de les Arts de València dissenyada per Santiago Calatrava en una exposició temporal a l’aire lliure sobre la làmina d’aigua d’un dels seus llacs.

Arribades d’una mostra a plaça Vendome de París, les peces, de cinc metres d’altura i entre 4 i 10 tones, estan realitzades en acer tallen, alumini, ferro o marbre, alguna amb una capa de pintura epoxi, i mostren caps femenins acompanyats d’objectes “quotidians” que sol incloure l’artista en les seues obres.

Una pamela que va veure en un aparador a Nova York, unes palometes que revolejaven al voltant d’un cap en Central Park, unes arracades o falagueres són alguns dels tocats que porten aquestes obres, il·luminades per jocs de llums de huit colors i que el públic podrà contemplar fins al 10 de desembre.

La mostra ha sigut possible gràcies a la Fundació Hortensia Herrero, que s’ha compromés a adquirir la peça que trien els visitants en un votació popular per a donar-la a la ciutat i que quede exposada de forma permanent junt amb el cobert número 2 en la Marina de València.

Valdés ha presentat la mostra junt amb la directora de la Fundació, Elena Tejedor; el director de la Ciutat de les Arts i la Ciències, Enrique Vidal; i el comissari de l’exposició, Javier Molins, els que han coincidit a destacar que és “un diàleg” de dos artistes, les obres dels quals s’enriqueixen mútuament.

És la primera vegada, segons Molins, que Valdés pinta les escultures de gran format, que exposa sobre aigua i que “dialoga amb un entorn” que no siga natural, com el desert d’Arizona o el Jardí Botànic de Nova York, o clàssic, com la plaça Vendome, per a “parlar ‘de tú a tú’ amb l’obra d’un arquitecte contemporani”.

L’artista ha reconegut la “sorpresa agradable” que va suposar la crida de la Fundació per a exposar en la seua ciutat i que, fins que no va veure el llac, no va imaginar que podia exposar-se allí, encara que ara creu que és el millor lloc perquè “les escultures no perden, guanyen”.

Ha confessat el “terror” que va sentir al pensar que exposaria les seues obres en un lloc on l’arquitecte no havia posat res, encara que després li va tranquil·litzar saber que “art i arquitectura sempre han anat de la mà”, i ha desitjat que Calatrava “no s’enfade” perquè ell se sent “feliç”.

 Manolo Valdés té clar la seua obra favorita per a quedar-se a València, però no l’ha desvelat, encara que ha dit que si guanya la votació o no queda lluny, ho farà.
La Palometa, Les Arracades, La Diadema, Palometes, La Doble Imatge i La Pamela són les obres exposades i totes elles, menys la triada pels visitants, aniran després a Singapur junt amb altres peces, segons ha avançat el propi artista.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment