Enric-AlvarezOPINIÓ
Enric Álvarez, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Bétera 

Dilluns passat 19 de juny es va celebrar el primer ple sobre l’estat del municipi de Bétera gràcies a l’Ordenança de Participació ciutadana que s’ha aprovat per l’Ajuntament governat per l’alcaldessa Cristina Alemany.

En aquest nou debat, el temps per intervenir es repartia de la següent manera: una primera intervenció de l’alcaldessa sense límit de temps per explicar l’acció del seu govern i la seua gestió. Tot seguit, l’ordenança regula que podien intervenir els portaveus dels diferents partits polítics durant 15 minuts, per després l’alcaldessa contestar en el seu cas als portaveus. Seguidament, podien intervenir els portaveus dels partits durant 5 minuts, rebatent, si escau, el que s’ha dit per l’equip de govern o per la Sra. Alcaldessa. Per finalitzar, es van contestar les més de 40 preguntes que van fer les associacions del poble, per donar després la paraula als veïns i veïnes que van assistir al ple

Doncs bé, en aquesta primera intervenció de 15 minuts dels portaveus dels diferents partits polítics, COMPROMÍS, PP, MES-CAMARENA-CUBE, PSOE, ABEC (Podemos), CIUDADANOS i el regidor no Adscrit, la formació política que menys temps va utilitzar per debatre sobre l’estat del municipi de Bétera va ser el Partit Popular, la portaveu a penes va parlar durant 4 minuts. No sabem si és que no tenia res a dir de l’estat del municipi o simplement, com en altres ocasions, no s’havia preparat prou.

Dit sempre amb els deguts respectes, no només no va saber fer un discurs crític cap a la gestió del govern del poble de Bétera format per Compromís, PPV-PSOE i ABEC-PODEMOS sinó que es va atrevir a tirar de tòpic i de saviesa circense acusant-nos de ser un govern d’ENXUFISME, PROPAGANDA I PANDERETA. Segons un refrany popular “Creu el lladre que tots són de la seua mateixa condició”.

pleno betera 6Començaré pel final. Per pandereta el que han muntat tant a nivell estatal i autonòmic com en la ciutat de València el Partit Popular. En el primer cas recordar-li a la portaveu del Partit Popular que dels 14 ministres del govern d’Aznar, actualment 12 estan o imputats per suposats casos de corrupció o condemnats. A més, dir que el PP és el primer partit polític de l’era democràtica d’Espanya investigat per corrupció, això sí que és de pandereta. En el segon cas, i respecte de la CCAA, com bé saben, un dels seus expresidents va haver de declarar per el seu xicotet problema amb uns vestits i un altre ha estat condemnat a un any i mig de presó per falsedat i delicte contra la Hisenda Pública. La sempiterna exalcaldessa va acabar imputada i els diferents presidents de les Diputacions de la CCAA o estan a la presó o han eixit d’ella. Pel que fa a la ciutat de València, el grup municipal del PP està investigat per presumpte finançament il·legal. Això sí que és de pandereta.

Respecte a la segona afirmació de la portaveu del PP de Bétera, govern de propaganda, només hem de fer una comparativa de la despesa en propaganda, menjars i saraus dels anys de govern de partit popular i els 2 anys de Compromís i els seus socis de Govern. Per posar un exemple, durant anys el PP es va gastar en despeses protocol·làries, ranxos, mamandurrias (com diria Esperanza Aguirre) i festes diverses més de 300.000 euros (dels quals més de 150.000 € en copioses menjars també per als membres del govern del Partit popular). L’actual govern, durant l’únic any complet que ha governat 2016, únicament, s’ha gastat 26.000 euros en despeses protocol·làries i els puc assegurar que no trobaran factures per compra d’alcohol o dinars de polítics pagades amb diners de tots.

Finalment, l’acusació més greu de la portaveu del partit popular va ser la d’enxufisme. Anem el que entenem tots per “col·locar als meus”. El nivell d’hipocresia, cinisme o simplement d’ignorància, que seria més greu, de la portaveu del Partit Popular de Bétera supera qualsevol cas d’abducció alienígena. No només perquè, com bé sabrà (espere), la llei del, entre d’altres, nefast ministre Montoro (i la seua amnistia fiscal per a rics declarada inconstitucional pel Tribunal Constitucional) impedeix augmentar la contractació de personal als ajuntaments sinó que, igualment, com sabrà la Sra. Regidora i portaveu del PP, els contractes indefinits i places de funcionaris creats per Compromís i els seus socis de govern en aquests dos anys HAN SIGUT ZERO (0). Les úniques contractacions que s’han fet, han estat temporals o per cobrir baixes laborals i en aquests casos o bé s’ha contractat a la mateixa persona que contractava l’antic govern del PP; o bé s’ha contractat a gent inscrita Serveis Socials, gent vulnerable.

Com diu el citat refrany popular, es creu el lladre que tots són de la seua condició. Dic això perquè des d’ací retem a la Sra. Portaveu de PP de Bétera per fer, quan vullga, un monogràfic sobre aquest tema, realitzant si vol un arbre genealògic dels 12 anys de govern del Partit Popular sobre aquesta qüestió. I així mateix, li repte des d’aquestes línies a que fem el mateix amb els dos anys de govern de Cristina Alemany.

Recomane prudència amb aquests assumptes tan seriosos, sobretot perquè quan un no té raó sol ficar la pata. Vull pensar que va ser un lapsus provocat per la brillant intervenció de l’alcaldessa, explicant la gestió honrada, transparent i eficaç que està desenvolupant juntament amb el seu equip de govern així com la intervenció del portaveu de Compromís, explicant la pèssima situació heretada i la bona gestió d’aquest Govern de Bétera. Devia ser molt dur, per la portaveu del PP, no tindre res a dir o que criticar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment